Estrena Destacada

'TAROT'.

'TAROT'.
Estrena 10/05/24

dissabte, 3 de setembre del 2016

'Kono Sekai no Katasumi ni'.

El pròxim  12 de Novembre s'estrena a Japó la pel·lícula 'Kono Sekai no Katasumi ni' (In This Corner of The World). És una adaptació del manga amb el mateix títol de l'autora Fumiyo Kono, natural de la prefectura de Hiroshima, lloc que serveix per explicar-nos la vida d'una jove dels anys 30 i 40, durant la Segona Guerra Mundial.

L'adaptació del manga corre a càrrec de Sunao Katabuchi després d'aconseguir un èxit escandalós en una campanya de donacions per la qual ha acabat recaptant 300.000€ addicionals per a completar el seu treball, en el que promet ser una recreació exacte de la ciutat de Hiroshima capital, abans de la caiguda de la bomba atòmica, el 6 de Agost de 1945. 

Tan exacta que el diari japonès Asahi Shimbun ens deixa aquí una breu i excel·lent peça que recorre els esforços del director per garantir la major veracitat possible. Katabuchi va visitar la ciutat en més de trenta ocasions i ha acumulat al llarg de sis anys de pre-producció més de 4.000 fotografies i hores d'entrevistes amb els supervivents de l'atac.

Realment no hi ha una gran quantitat de fotografies abans de la explosió de la bomba atòmica. The Atlantic va realitzar un esplèndid recopilatori aquest any i té unes quantes més en la web oficial de la ciutat.

La seva tasca es pot veure en alguna de les escenes inicials de la pel·lícula - la major part de la qual succeeix a la propera localitat portuària de Kure, ara centre d'activitats de la Marina japonesa -, on podem veure en el seu esplendor animat el districte comercial de Nakaima Honmachi durant 1933, i que va resultar completament arrasat per l'impacte de la bomba "Little Boy". La comparativa que us oferim a les imatges de sota exhibeixen el districte abans i després de l'explosió. Només queda en peu, parcialment reconstruïda, la fàbrica de kimonos de Taishoya Gofukuten, que avui en dia és una casa de visitants al Parc Memorial per la Pau d'Hiroshima.






















Barreres de seguretat, fanals i fins el color dels cartells són reproduccions exactes de l'època, segons el director, que ha arribat fins i tot a posar-se en contacte amb residents i antics empresaris del barri.

Aquí el tràiler...

        

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada