Estrena Destacada

'The Fall Guy'.

'The Fall Guy'.
Estrena 26/04/24

dijous, 7 de setembre del 2017

'Estiu 1993'.

Finalment la pel·lícula ‘Espanyola’ que competirà a la 90 edició dels Oscar’s ha estat ‘Estiu 1993’ de Carla Simón, per davant de ‘1898 Los Últimos de Filipinas’ de Salvador Calvo i ‘Abracadabra de Pablo Berger.


El debut de Carla Simón amb ‘Estiu 1993’, es basa en la seva pròpia infància, va començar el seu recorregut internacional en el Festival de Berlín on va participar en la secció Generation KPlus i es va fer amb el premi a la Millor Opera Prima exhibida a la Berlinale. També va guanyar en el Festival de Málaga. La seva estrena va arribar de la mà de Avalon el 30 de Juny tot i que molt limitat en quant a copies, l’anunci de la elecció per als Oscar’s podria anar a favor seu en la carrera comercial. Ha tingut molt bones critiques per la seva sensibilitat i maduresa de la directora per explicar aquests fets sense caure en el morbo i la llàgrima fàcil i per la seva subtilesa i delicadesa ha estat comparada amb un dels clàssics del cinema, ‘El Espiritu de la Colmena’ de Victor Erice.

El film ja té distribuïdora als Estats Units a càrrec de Oscilloscope que es una companyia especialitzada en títols molt experimentals i que va aconseguir col·locar als Oscar’s a la Colombiana ‘El Abrazo de la Serpiente’ de Ciro Guerra. Encara no té data d’estrena.

Espanya va guanyar l’any 2005 a Millor Pel·lícula de Parla No Anglesa amb ‘Mar Adentro’ de Alejandro Amenábar i des de llavors no ha estat candidata. L’any passat va ser ‘Julieta’ de Pedro Almodóvar i no va estar entre les nou finalistes a l’estatueta.

Algunes de les pre seleccionades son ‘In The Fade’ de Fatih Akin amb la que Diane Kruger es va endur el premi a la Millor Actriu a Cannes (Alemanya), ‘The Square’ de Ruben Östlund la guanyadora de la Palma d’Or de Cannes (Suècia) i ‘On Body and Soul’ de Ildikó Enyedi que va guanyar l’Os d’Or de la passada Berlinale (Hongria).

Al mes de Desembre sabrem si ‘Estiu 1993’ passa el tall i es entre les 9 finalistes de la categoria de Parla de Llengua no Anglesa. La 90 edició dels Premis Oscar’s es celebrarà el 04 de Març de 2018.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada