Estrena Destacada

'TAROT'.

'TAROT'.
Estrena 10/05/24

diumenge, 29 de setembre del 2019

'67a Edició Festival Internacional de Cinema de Sant Sebastià'


Ahir es varen donar els premis de la 67ª Edició del Festival de Sant Sebastià. D’aquesta edició, per part de la premsa, no ha tingut un nivell mig gaire elevat, tot i que amb alguns títols que han destacat per sobre d’altres i la seva importància s’ha vist reflectida en el palmarès.

La gran triomfadora ha estat ‘Pacificado’, de Paxton Winters, primer film de Brasil en guanyar la Concha de Oro, que ha més s’ha endut els premis a Millor Actor, per a Bukassa Kabengele, i Millor Fotografia, per a Laura Merians, primera dona premiada en aquesta categoria.

El film espanyol que més repercussió ha tingut, ha estat ‘La Trinchera Infinita’, que ha aconseguit el premi a la Millor Direcció amb: Jon Garaño, Jose Mari Goenaga i Aitor Arregi. Tres noms que venen units des de fa més d’una dècada col·laborant de diferents maneres en projectes que han anat des del curtmetratge al documental i que van donar el salt nacional e internacional amb ‘Loreak’ fa cinc anys. El film també ha estat premiat per el Millor Guió, escrit per un dels directors, Jose Mari Goenaga, juntament amb Luiso Berdejo, i el premi Feroz Zinemaldia entregat per la Associació de informadors cinematogràfics de Espanya a traves dels periodistes presents en el festival.

El premi a la millor interpretació femenina ha estat compartit entre Greta Fernández, que protagonitza al costat del seu pare, Eduard Fernández, ‘La Hija de Un Ladrón’, i Nina Hoss, protagonista de ‘La Audición’.

I com apunt final, ‘Próxima’, de Alice Winocour, s’ha endut el premi especial del jurat.

Els Guardons:

Concha de Oro a la Millor Pel·lícula: Pacificado, de Paxton Winters.


Premi Especial del Jurat: Próxima, de Alice Winocour.

Concha de Oro a la Millor Direcció: Jon Garaño, Jose Goenaga i Aitor Arregi per La trinxera infinita.

Concha de Plata a la Millor Actriu (Ex Aequo): Greta Fernández per La hija de un ladrón i Nina Hoss per La audición.


Concha de Plata al Millor Actor: Bukassa Kabengele per Pacificado.


Premi del Jurat al Millor Guió: Luiso Berdejo i Jose Mari Goenaga per La trinxera infinita.

Premi del Jurat a la Millor Fotografia: Laura Merians, per Pacificado.

Premi Feroz Zinemaldia: La trinxera infinita.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada