Estrena Destacada

'Immaculate'.

'Immaculate'.
Estrena 01/05/24

dijous, 9 de maig del 2019

'Calendari Disney'.



Disney va presentar el nou calendari de les estrenes dels seus films, un cop adquirida 21st Century Fox. Films que canvien de dates, alguns s’endarrereixen, altres s’avancen i uns altres queden definitivament cancel·lats.

Comencem per una de les companyies que últimament li ha donat força rendiment...

Marvel Studios

La primera de les estrenes i que no canvia la data es la última entrega de la franquícia dels mutants: ‘Dark Phoenix’, que s’estrenarà el pròxim 07 de Juny.

Kevin Feige du mesos reunint-se amb persones clau dins l’entrellat de Marvel Fox, per anar preparant la incorporació dels X-Men i Fantastic 4 dintre del UCM. No serà una cosa a curt plaç; passaran un mínim de dos o tres anys (aprox.) abans no els introdueixin, durant els quals s’haurà d’introduir l’existència dels mutants amb tot el que ha succeït fins ara en el UCM, contractar guionistes, equip, i buscar un nou repartiment, cosa que no es fa en dos dies. Aluren Shuler Donner, productora de la saga des de l’any 2000, tindrà el crèdit com a productora executiva en aquest traspàs quan es facin els pròxims films, de la mateixa manera que Simon Kinberg, productor i responsable de ‘Dark Phoenix’.

New Mutants de Josh Bone, amb data per al 02 d’Agost, torna a endarrerir la seva estrena i ara passa al 03 d’Abril de 2020. Molta gent especulava que s’estrenaria en algun servei VOD de la companyia, com ara la nova plataforma Dinsey+ o a Hulu, però sembla que no (per ara). De moment continua programada per als cinemes. La complexitat que existeix al voltant de la pel·lícula ha estat el seu handicap –al principi s’hauria d’haver estrenat el 13 d’Abril de 2018- es va anunciar re-gravacions que mai es van realitzar. La idea inicial era rodar la tardor passada, que d’aquesta manera aproparia el film a la versió de terror R que el director havia pensat inicialment. Els nous executius de Disney revisaran el film en el seu actual estat i decidiran si val la pena gastar-se uns diners extres en completar-la o estrenar-la tal com està.

Els films que es cancel·len són ‘Gambit’, amb Chaning Tatum, i tres pel·lícules que hi havia programades per el 26/06/20, 02/10/20 i 05/03/21; no es duran a terme. No s’ha dit res de Deadpool, però per ara és l’únic de Marvel-Fox que entraria dins del UCM; el personatge interpretat per Ryan Reynolds ho permet al trencar la quarta paret i es una propietat que Disney no pot desaprofitar amb més de 700 milions els dos films estrenats.

Els films que es facin es tindran que adaptar al que ja ve marcat en el calendari i que, començant amb l’any vinent, es tindrà que compatibilitzar amb les del UCM confirmades com ‘Black Widow’, ‘The Eternals’, ‘Dr. Strange 2’, ‘Black Panther 2’, ‘Guardians of The Galaxy vol.3’, ‘Shang-Chi’...

Passem ara a un altre franquícia...

Star Wars  

Pel que fa aquesta franquícia, que ja formava part de Disney i tal com va anunciar Collider –tot i la negació per part de la companyia del ratolí-, es evident que després del daltabaix que va ser ‘Han Solo: A Star Wars Story’, els plans han canviat i després d’una reestructuració, els spin-off de Boba Fett i Obi-Wan Kenobi, han quedat totalment cancel·lats.

Pel que fa a les pel·lícules de la saga, les dues noves trilogies anunciades amb Rian Johnson (‘Star Wars: The Last Jedi’) i David Benioff i D.B Weiss, els showrunners de ‘Game of Thrones’, continuen endavant, tot i que deixant un marge de 3 anys per donar un respir a la gent. No es sap quina trilogia anirà abans, si la de Johnson o la de Benioff i Weiss. No sabem de que aniran, tot i que la que preparen Benioff i Weiss, podria tenir a veure alguna cosa amb l’època de l’Antiga República.

Tres films anunciats: 16 de Desembre de 2022, 12 de Desembre de 2024 i 18 de Desembre de 2026. L’últim film serà aquest desembre amb l’estrena de ‘Star Wars: The Rise of Skywalker’, de J.J Abrams.

Seguim amb un altre saga...

Avatar

Les seqüeles d’Avatar canvien les dates i s’alternaran amb les de ‘Star Wars’. Els films han variat les seves dates respecte a les inicial anunciades, entre un i dos anys. El propi Cameron en sortirà beneficiat, ja que disposarà de més temps per a desenvolupar les noves tecnologies que aplicarà en les respectives seqüeles, recordem que la primera es va estrenar el 2009 que en guany celebrarà el 10è aniversari.

El calendari queda així:

Avatar 2 – 17 de Desembre de 2021.

Avatar 3 – 22 de Desembre de 2023.

Avatar 4 – 29 de Desembre de 2025.

Avatar 5 – 27 de Desembre de 2027.

Altres films a estrenar...

*Tolkien. Film de Fox Searchlight, una de les branques independents de Fox, és de les primeres que s’estrenarà sota el paraigua de Disney. És el bipoic del escriptor de ‘The Hobbit’ i ‘The Lord of Rings’, protagonitzat per Nicholas Hoult i ens apropa a la joventut del escriptor, quan va imaginar les dues obres literàries. S’estrena a USA aquest cap de setmana.

*The Art of Racing in the Rain, aquesta si que canvia la data i passa del 27/9/19 al 09/08/19. Film amb gossos basada en una novel·la sobre les suposades memòries de Enzo, un gos (amb veu de Kevin Costner) en que explica la relació amb el seu amo, pilot de carreres. Dirigeix Simon Curtis (‘My Week With Marilyn’, ‘Goodbye Christopher Robin’), també participen Milo Ventimiglia i Amanda Seyfried.

*Ready or Not, de Fox Searchlight que canvia al 23/08/19. Un thriller-terror amb Samara Weaving que tracte d’una novia que ha de fer front a una nit infernal amb els seus nous sogres.

*Ad Astra, la proposta de ciència ficció de James Gray (Two Lovers, We Own the Night, The Lost City of Z), que parla d’un astronauta en busca de vida alienígena i el seu pare perdut, amb Brad Pitt com a protagonista; s’ha endarrerit i s’han fet re-gravacions. Tenia la data d’estrena fixada per al 25/5/19 i finalment s’estrenarà el 20/09/19. Fotografia de Hoyte van Hoytema (Interstellar).

*Ford v Ferrari. La nova de James Mangold després de ‘Logan’, sobre la lluita automobilística de ambdues marques per guanyar Le Mans l’any 1966, amb Christian Bale i Matt Damon. Els que van assistir a la passada CinemaCon van poder veure un avanç i el van descriure com espectacular. S’estrena el 15/11/19, en plena temporada de premis.

*Spies in Disguise, una d’animació en la que Will Smith posa veu al protagonista, un súper espia que acaba transformat en colom. D’estrenar-se el 13/09/19 passa al 25/12/19.

*Underwater. És la d’una catàstrofe submarí amb Kristen Stewart, T.J. Miller, Jessica Henwick i Vincent Cassel, científics d’una estació aquàtica a la que l’ha sacsejat un terratrèmol. S’estrena el 10/01/20.

*Call of the Wild, amb Harrison Ford, Karen Gillan i Dan Stevens, basada en una novel·la sobre un buscador d’or del segle XIX. Dirigeix Chris Sanders (How to Train Your Dragon) i combinarà animació amb imatge real. Passa del 25/12/19 al 21/02/20.

*Artemis Fowl, d’aquesta ja n’he parlat he inclús ha sortit un primer tràiler. Passa del 09/08/19 al 29/05/20. Dirigida per Kenneth Branagh, després de dirigir per a Disney, Thor i Cenicienta.

*Death on the Nil, de nou una de Kenneth Branagh (però aquesta era de Fox), continuació de ‘Murder on the Orient Express’ i amb Branagh com a protagonista principal interpretant al detectiu més famós de les novel·les de Agatha Christie, Hércules Poirot. Passa del 02/10/20 al 09/10/20. L’acompanyaran: Gal Gadot, Armie Hammer i Letitia Wright (Black Panther), entre d’altres.

*Bob’s Burgers, film de la llarga sèrie d’animació del canal de Fox, s’estrena el 17/07/20.

*Ron’s Gone Wrong, un altre d’animació, aquesta està ambientada en un món de robots i un nen que sospita que la seva mascota personal no funciona correctament. S’estrena el 06/11/20.

*West Side Story, dirigida per Steven Spielberg que ocuparà la data d’estrena de ‘Avatar 2’, el 18/12/20.

*Nimona, animació de Blue Sky (Ice Age) basada en una webcòmic de fantasia, passa del 14/02/20 al 05/03/21.

No canvien les que ja estaven programades com ara ‘Stuber’ (12/07/19), ‘The Woman in the Window’ de Joe Wright (04/10/19, després de l’estrena d’aquest film es tancarà Fox 2000), ‘Kingsman: The Great Game’ (14/02/20) i ‘Free Guy’, dirigida per Shawn Levy i amb Ryan Reynolds com a protagonista interpretant a un NPC d’un videojoc que pren consciencia de la seva existència (03/06/20).

Si voleu saber la llista completa del que estrenarà la companyia del ratolí en els pròxims anys, incloent les de Pixar, Marvel, tota l’animació i Live Action, ho podeu trobar a Deadline. Un altre d’animació pendent d’estrena és ‘The One and Only Ivan’, film basat en una novel·la sobre un goril·la que tracte d’esbrinar el seu passat amb l’ajuda d’una elefanta (14/08/20) i ‘Cruella’, el film Live Action de cada any basada en la joventut de Cruella de Vil, la dolenta de 101 dàlmates (23/12/20); la protagonitzada per Emma Stone i dirigida per Craig Gillespie (I, Tonya). I la “última” de Indiana Jones, que s’estrenarà el 09/07/21. Hi ha dos Live Action que s’havien d’estrenar el 09/10/20 i el 22/12/21 i que per ara no compten amb data d’estrena i ‘Foster’ (de Fox), un altre d’animació sobre un lector de novel·les fantàstiques que acaba transportat al món de les seves pàgines.

Les que ara per ara no es realitzaran...

La primera és ‘Mouse Guard’, film d’animació basat en el còmic de David Petersen, produïda per Matt Reeves i dirigida per Wes Ball (‘The Maze Runner’) sobre un món medieval de fantasia alternatiu que era una especie de Game of Thrones amb animals. Els protagonistes eren ratolins i comptarien amb les veus de Idris Elba i Andy Serkis, entre d’altres. El film estava a dues setmanes de començar la producció i tenia un pressupost de 170 Milions, però el film no encaixa amb Disney del que vol per al seu entorn, a més que el seu cost era desproporcionat i complexa per després quadrar números. Fox si que podrà fer coses PG-13 i R en el futur, però es vol separar aquesta faceta de l’altre que contingui material infantil i que haurà de dur el segell Disney per a tota la família. Deadline explica que Netflix i altres companyies, estarien interessades en estrenar-la a la seva plataforma, com ja succeís amb ‘Mowgli’ de Andi Serkis.

Des de THR ens comenten de que Alan Horn, cap de l’estudi, està analitzant tots els projectes que hi havia en cartera abans de la fusió per a veure quin mereixen mantenir-se sota la nova Fox supervisada per la executiva presidenta Emma Watts. A part de ‘Mouse Guard’, també queden fora dels futurs projectes:

*News of the World, de Paul Greengrass (Bourne, Captain Phillips), basada en una novel·la de Paulette Jiles, amb un guió de Luke Davies (Lion) i protagonitzada per Tom Hanks. Finalment se’n va a Universal.

*One the Come Up. Basada en una novel·la juvenil de Angie Thomas i dirigida per Tillman Jr., el mateix equip de ‘The Hate U Give’, se’n va finalment a Paramount.

*Fruit Loops, comèdia dramàtica de Ted Melfi (‘Hidden Figures’), sobre una pacient d’un hospital psiquiàtric interpretat per Woody Harrelson. Era en la línia de ‘One Flew Over the Cuckoo’s Nest’.

Després del període en que s’estrenin les que estaven acabades o que havien començat producció, veurem com funciona a partir d’aquí en la seva divisió interna. El que es evident que Fox no continuarà fent el mateix volum de pel·lícules, Disney farà les seves (Marvel, Star Wars, Pixar, animació Disney, live actions dels seus clàssics...) i els pocs espais que sobrin en el calendari seran per a Fox.

Dels 15 films que feia anualment Fox, passarà a fer-ne 4 per al cinema i unes altres 4 per a serveis de VOD, segons els comptes de Deadline. Showrunners com ara Ryan Murphy s’ha anat a Netflix, Howard Gordon i Alex Gansa (24, Homeland) s’han anat a Sony TV, directors com Paul Feig no han renovat contracte i s’ha anat a Universal. Cada setmana hi ha petites noticies de que no tots els que estaven sota el paraigües de Fox continuaran ara sota el paraigües de Disney i que es quedaran sols uns quants executius, directors, etc... de Fox. Fox tenia contractes per a desenvolupar projectes amb: Chernin Entertaiment, Scott Free (Ridley Scott), Pearl Street (Ben Affleck i Matt Damon), Noah Hawley (Fargo i Legion), DeVon Franklin (Predicador i cap pensant de la nova onada de cinema cristià), la editorial de Còmics Boom! Studios, 21 Laps (Shawn Levy), els productors Hutch Parker, Simon Kinberg i Lauren Shuler Donner darrera de la saga X-Men i el director James Mangold. Veurem si es mantenen sota la nova estructura de Disney o s’envan a un altre companyia que els prometi millors condicions.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada