Estrena Destacada

'The Fall Guy'.

'The Fall Guy'.
Estrena 26/04/24

dijous, 14 de desembre del 2017

'Disney-Fox'.











Finalment ja s’ha fet oficial la compra de Fox per part de Disney. Walt Disney Co. Ha anunciat de manera oficial aquest dijous la compra d’una part de 21st Century Fox, entre ells els estudis de cine -20th Century Fox- i televisió, per 52.400 milions de dòlars més l’acceptació d’entre 13.400 a 20.000 milions de dòlars de deute que te Fox. Un total que situa la compra en uns 66.000 milions de dòlars. L’acord entrerà completament en vigor en un termini d’entre 12 i 18 mesos.






Com vaig dir en l’anterior notícia, a continuació en detall del que ha adquirit Disney:

-L’estudi cinematogràfic 20th Century Fox, incloent la seva divisió per a cinema independent Fox Searchlight, l’estudi d’animació Blue Sky i totes les propietats sobre la que aquests tenen els drets (Avatar, les tres primeres entregues de Star Wars, Fantastic Four, X-Men i la llibreria històrica de pel·lícules de l’estudi).

-L’estudi de televisió 20th Century Fox Television i totes les propietats en les que tenen dret.

-Els canals regionals deportius de Fox. No els nacionals.

-Fox Star India, la productora i distribuïdora cinematogràfica de Fox en el País Sud Asiàtic.

-La porció de la plataforma digital de streaming Hulu que posseeix Fox (30%).

-La porció de la productora televisiva holandesa Endemol Shine Group (Masterchef) en possessió de Fox (50%).

-La porció del Canal Satèl·lit Sky en possessió de Fox (38%).

-La porció del Canal National Geographic en possessió de Fox (75%), així com FX Networks. 


En el comunicat, com era de suposar, es destaca la incorporació de ‘X-Men’, ‘Avatar’ i The Simpson a la cartera Disney. De fet, en lo referent al UCM, es confirma que “l’acord proporciona a Disney la oportunitat de reunir a X-Men, Fantastic Four i Deadpool en una mateixa companyia.


L’adquisició, que fa un parell de setmanes va entrar en la recta final, sorgeix principalment del desig de la companyia del ratolí de comprar els continguts fins avui en possessió de Fox per impulsar la seva futura plataforma digital en streaming -prevista per a 2019- i competir directament amb Netflix, com deien ahir fonts properes a les negociacions i analistes consultats per el Wall Street Journal. No tenen el pensament, de moment, de traslladar físicament els estudis de cinema i TV de Fox; els 2,3 milions de metres quadrats que tenen a Pico Boulevard.

De fet, la competició directa amb Netflix (així com altres gegants com: Amazon, Facebook o Google) serà l’argument que plantejarà Disney si el Departament de Justícia dels Estats Units es plantegés investigar si aquesta adquisició vulnera les lleis antimonopoli de Estats Units, d’acord amb el de Los Angeles Times. I ja cal que els de Disney els convenci: si els reguladors prohibeixen l’acord, la companyia del ratolí pagarà una indemnització a Fox valorada en 2.500 milions de dòlars.

En virtud d’aquest acord, l’actual CEO de Disney, Robert Iger (en la primera imatge després de tancar l’acord, acompanyat de Rupert Murdoch a la dreta), es mantindrà en el càrrec fins al 2021.

Aquí la declaració.

I aquí les diapositives de la conferència posterior de Disney amb els seus inversors, on es detalla en profunditat l’acord.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada