Estrena Destacada

'The Fall Guy'.

'The Fall Guy'.
Estrena 26/04/24

dilluns, 17 de setembre del 2018

'TIFF 2018'.



Aquest cap de setmana passat ha estat el TIFF (Toronto International Film Festival), i la gran vencedora ha estat ‘Green Book’ de Peter Farrelly. El Festival Internacional de Toronto és el principal aparador a Nord-amèrica, allà s’hi presenten més de 400 títols en diferents seccions i es nodreix del més destacat de l’any, també s’hi presenten films que ja han debutat en altres festivals des de Sundance fins a Venecia i que encara no s’han estrenat de manera comercial als Estats Units. Molts d’aquests films esperen trobar distribuïdor en aquest festival.

‘Green Book’ ens presenta la història d’un xofer (Viggo Mortensen) d’un pianista afroamericà (Mahershala Ali) en el sur dels Estats Units en la dècada dels seixanta. El públic que l’ha vist, destaca que feia anys que els estudis havien deixat de fer, una pel·lícula que tracte del racisme i la lluita de classes en llocs comuns dels Estats Units. Universal Pictures te una candidata a guanyar el pròxim any un bon nombre d’estatuetes en els Oscar’s 2019, tot i que des de ’12 Years a Slave’ cap pel·lícula que ha guanyat al Festival de Torronto s’imposa als Oscar’s.

Guardons:

-Premi del públic: ‘Green Book’ de Peter Farrelly. Finalistes: ‘If Beale Street Could Talk’ de Barry Jenkins i ‘Roma’ de Alfonso Cuaron.

-Premi del Públic. “Documental”: ‘Free Solo’ de E.Chai VAsarhelyi i Jimmy Chin.

-Premi del Públic “Midnight Madness”: ‘The Man Who Feels No Pain’ de Vasan Bala.

-Premi Platform: ‘Cities of Last Things’ de Lee Chang-dong

-Premi NETPAC a la millor pel·lícula asiàtica: ‘The Third Wife’ de Ash Mayfair

-Premi Euroimages a la millor directora: Aäläm-Wärqe Davidian per ‘Fig Tree’

-FIPRESCI: ‘Skin’ de Guy Nattiv.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada