Estrena Destacada

'TAROT'.

'TAROT'.
Estrena 10/05/24

divendres, 2 de juliol del 2021

'Foundation'.


Apple TV+ finalment ha anunciat la data d’estrena de la seva tant esperada adaptació en forma de sèrie de Foundation, basada en els icònics i influents llibres de ciència-ficció de Isaac Asimov del mateix nom. La sèrie està programada per a fer el seu debut el divendres 24 de Setembre, amb els tres primers episodis, seguits d’un nou episodi setmanal, tots els divendres.

A més, l’anunci de la data també ha sorgit el segon avanç teaser de Foundation, que podeu veure a continuació, mostra l’abast i l’escala de la saga èpica. Presenta el Dia del Germà de Lee Pace quan el seu Imperi Galàctic està essent amenaçat per l’existència mateixa d’un home.

“En les dècades transcorregudes des de que es va imprimir la sèrie ‘Foundation’, el treball profètic de ciència-ficció de Asimov mai ha estat més rellevant del que és ara”, va dir David S. Goyer en un comunicat. “Al créixer, vaig devorar ‘Foundation’ i somiava amb veure-la algun dia en la pantalla, però un llargmetratge no era prou gran com per abastar l’ambició. Gràcies al panorama més ampli del servei de streaming i una valuosa associació amb Apple i Skydance, podem dur la sèrie a la pantalla d’una manera que realment li fa justícia. “Foundation” sempre ha estat en la part superior de la meva llista de desitjos i em sento honrat de poder desenvolupar un paper per a finalment donar-li vida. Tant si ets fan de les novel·les com si simplement ets algú que anhela una epopeia al·lucinant, estic emocionat de compartir amb tu el que hem creat”.

          

          



El seu creador, Hari Seldon, anticipa la imminent caiguda de la humanitat i un període de barbàrie que durarà 100.000 anys i s’endurà la vida de la major part del Univers conegut. La sol·lució: traçar un pla per limitar el màxim possible aquest període de caos a través dels esforços d’un grup d’especialistes conegut com ‘The Foundation’. El problema es que Seldon és mort, i ningú sap exactament com ha de desenvolupar-se aquest pla, al qual per cert se li dona molt bé predir els moviments de les masses, però quan apareix un factor individual sol anar-se’n a fer punyetes.

Aquest viatge monumental explica les històries de quatre individus crucials que transcendeixen l’espai i el temps mentre superen crisis mortals, lleialtats canviants i relacions complicades que finalment determinaran el destí de la humanitat.

És una producció de Skydance Television, la sèrie comptarà amb 10 episodis i està creada per David S. Goyer i Josh Friedman amb Goyer també com a showrunner. Rupert Sanders (Snow White and the Huntsman) dirigeix. Friedman, David Ellison, Dana Goldberg, Marcy Ross i Cameron Welsh, en són productors executius al costat de la filla de Asimov, Robyn Asimov.

Els actors de Foundation són: Lee Pace (Guardians of the Galaxy, Halt and Catch Fire) com a Brother Day, l’actual Emperador de la Galaxya i Jared Harris (Chernobyl, The Terror) qui interpreta a Hari Seldon, un geni matemàtic que prediu la desaparició del Imperi Galàctic. També comptarà amb Lou Llobell com a Gaal, Leah Harvey com a Salvor, Laura Birn com a Demerzel, Terrence Mann com a Brother Dusk i Cassian Bilton com a Brother Dawn.

Originalment els llibres formaven una trilogia (que també inclou Foundation and Empire and Second Foundation), però Asimov va acabar completant set llibres abans de la seva mort l’any 1992.

Originalment publicat com una sèrie de vuit contes en la revista Astounding Magazine a partir de 1942, Foundation ofereix una saga complexa sobre els humans que es troben dispersos en els planetes de tota la galàxia, que viuen sota el govern del Imperi Galàctic. Un psicohistoriador, que pot llegir científicament el futur, veu un col·lapse imminent i es posa a treballar preparant-se per salvar el coneixement de la humanitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada