Estrena Destacada

'Immaculate'.

'Immaculate'.
Estrena 01/05/24

dijous, 13 de juny del 2019

'Mientras dure la Guerra'.

Fa cosa d’un any començava el rodatge de ‘Mientras Dure la Guerra’, el setè llargmetratge de Alejandro Amenábar, que explica per primer cop la Guerra Civil. El director ho fa a través de la figura de Miguel de Unamuno, un dels més grans intel·lectuals d’aquella època, rector de la universitat de Salamanca i un dels personatges donada la seva posició davant el cop d’estat, al que era favorable inicialment, va canviar radicalment davant la deriva dels successos.

Karra Elejalde interpreta al escriptor i professor universitari, emntres que Eduard Fernández interpreta a Millán Astray, amb el que va tenir primer un encarament directe en el paraninfo de la universitat de Salamanca. Un d’aquests moments històrics sobre els que s’ha especulat molt i que ha estat adornat al llarg dels anys construint una aura mítica al voltant de les paraules pronunciades per ambdós. Així ho confirmen alguns historiadors com Severiano Delgado, que treuen glamur a aquell moment tot i que si que va suposar un punt d’inflexió en la vida del escriptor i filòsof, que va fer públic el seu canvi de parer al veure coneguts i amics sent empresonats, torturats o afusellats.

Avui ha sortit el primer tràiler del film, que s’estrenarà el pròxim 27 de Setembre després de passar, prèviament, pel Festival de San Sebastián.

          


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada