Estrena Destacada

'TAROT'.

'TAROT'.
Estrena 10/05/24

dimarts, 26 d’abril del 2011

Mor María Isbert

Informa Europa Press.


L'actriu Maria Isbert, de 94 anys, ha mort aquest dilluns després d'estar ingressada a l'hospital de Villarrobledo d'Albacete per un empitjorament dels seus processos crònics, han informat a Europa Press fonts de la família. La capella ardent està prevista que s'instali al Teatre Circ de la ciutat castellanomanxega.


L'actriu, que precisament dijous passat va complir 94 anys, té 250 pel·lícules a l'esquena, en la majoria de les quals va treballar com a eterna secundària, moltes vegades donant vida a solteres, minyones o en el rol d'estrengera, i gairebé sempre en papers còmics, demostrant l'espurna de talent en les seves interpretacions.


La filla del gran Pepe Isbert, que vivia a El Provencio (Cuenca), ha passat vuit dècades dedicada en cos i ànima a la interpretació. Va començar de la mà del seu pare en pel·lícules com 'La vida empieza a medianoche' a la qual seguirien 'Un hombre de negocios', 'El Verdugo', 'Viridiana', 'La Lola se va a los puertos', Botón de ancla', 'Currito de la Cruz', 'Sor intrépida', 'Recluta con Niño', 'Los Ladrones somos gente honrada' o 'El Cochecito'. 


'Como está el servicio!', 'La Tonta del Bote', 'Operación Mata-Hari', ' Hay que Educar a Papá', 'Una Chica Casi Decente', 'La Guerra de Papá', o 'El Bosque Animado' són només una petita mostra de l'àmplia filmografia d'aquesta actriu, que també ha treballat en projectes com 'Amanece que no es poco', 'La Gran aventura de Mortadelo y Filemón', 'Semen, una historia de Amor' o l'última al 2005 'Envejece con migo'.


Mare de set fills, entre ells Tony Isbert i Carlos Isbert, ha rebut multitud de premis al llarg de la seva dilatada carrera com actriu, com la Medalla de Plata de les Belles Arts (1987), és Acadèmica d'Honor de l'Acadèmia de les Arts Cinematogràfiques d'Espanya (2008), Premi del Cercle d'Escriptors Cinematogràfics (1945) o Premi José Isbert de l'Associació d'Amics del Teatre d'Espanya (2000).







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada