Estrena Destacada

'TAROT'.

'TAROT'.
Estrena 10/05/24

dissabte, 19 de novembre del 2022

'Indiana Jones 5'.

Indiana Jones 5 té noves imatges per als fans. Aquest cop, és el personatge de Mads Mikkelsen el que rep l’atenció de la revista Empire (via ComicBook). Si hi havia cap dubte, Indy s’enfrontarà novament als nazis en el pròxim film de Lucasfilm. Voller (Mikkelsen) està inspirat en un enginyer de la NASA de la vida real, Wernher von Braun. Era Nazi abans d’ajudar a dur als Estats Units al espai. En l’entrevista, l’actor deixa clar que Voller està tractant de fugir d’aquest passat, però es troba competint amb Indiana Jones per alguna mena d’artefacte que podria canviar el curs de la vida a la terra tal i com la coneixem.

“És un home al qui li agradaria corregir alguns errors del passat”, va fer broma Mikkelsen. “Hi ha alguna cosa que podria fer del món un lloc molt millor per a viure-hi. Li encantaria tenir-lo en les seves mans. Indiana Jones també vol tenir-lo a les seves mans. Llavors, tenim una història”.

Salvatgement, d’alguna forma, la trama de 1969 ha trobat una manera de funcionar en els adversaris de tota la vida del personatge. (No és que se’n hagi anat, però molts fans esperaven un film actual que pogués enfocar-se més en l’envelliment de Harrison Ford i que el personatge sigui una relíquia d’una època passada). El coguionista Jez Butterworth va explicar com els dolents van arribar a involucrar-se en aquesta versió de la història.

“El simple fet és que el programa de allunatge va estar a càrrec d’un grup de ex nazis”, va comentar Butterworth. “Quan de “ex” són? Aquesta és la pregunta. I això molesta a a Indy...No és solament que el model del que és un heroi hagi canviat per complet. No és sols que estiguin cercant quelcom on no hi ha res allà a dalt, és com Reno sense el joc o qualsevol quina sigui la seva línia. Però les persones que estan al darrera són, ja saps, els seus enemics jurats”.

El film es va anunciar originalment el 2016 amb Spielberg i Ford retornant en els seus respectius rols i una data d’estrena original per al 19 de juliol de 2019, però es va endarrerir constantment després de múltiples reescriptures de Jonathan Kasdan, fill del escriptor de Raiders of the Lost Ark, Lawrence Kasdan, després de que l’escriptor original David Koepp sortís del projecte. Després Spilberg va deixar la direcció i el va substituir James Mangold.

“Es va fer molt important per a mi descobrir com fer d’aquest film sobre un heroi al capvespre”, va dir Mangold a Empire. “Els problemes que vaig anomenar sobre l’edat de Indy no eren coses que vaig pensar que s’estaven abordant en el material que estava desenvolupant en aquell moment. Hi havia acudits ‘vells’, però el material en si no es tractava d’això. Per a mi, qualsevol que sigui la seva gran responsabilitat, hauries de volar directament cap això. Si intentes fingir que no està allà, acabaràs rebent onades i fletxes tot el camí”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada