Estrena Destacada

'TAROT'.

'TAROT'.
Estrena 10/05/24

dilluns, 26 de novembre del 2018

'Bernardo Bertolucci'.


I avui, ens ha deixat, com diuen en el diari Italià La Repubblica “L’últim mestre del cinema Italià”, Bernardo Bertolucci, a l’edat de 77 anys al no superar un càncer que patia.

El diari ens ofereix un obituari on fa un repàs complet de la seva vida i obra. És un repàs explícit i precís a la carrera e influències d’aquest home, des dels seus inicis com a assistent de Pasolini, la seva devoció absoluta per Roberto Rosselini i la seva explosió amb ‘Il Conformista’, abans de ser reconegut internacionalment amb ‘Ultimo Tango a Parigi’.

La seva pel·lícula mestre és ‘Il Conformista’, adaptació de la noevl·la de Alberto Moravia, amb Trintignant, fotografia de Storaro i música de Delerue. No tant sols per la pel·lícula en si, sinó per la influència que exerciria a Francis Ford Coppola i, per extensió, als directors estatunidencs de la dècada dels 70.

Després arribaria el reconeixement de Bertolucci amb ‘The Last Emperor’, en el principi de les seves col·laboracions amb el productor britànic Jeremy Thomas –i també van coincidir a ‘The Sheltering Sky’, ‘Stealing Beauty’, ‘Besieged’ o ‘The Dreamers’-.

          

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada