Estrena Destacada

'Immaculate'.

'Immaculate'.
Estrena 01/05/24

dilluns, 5 de març del 2018

'90ª Edició Oscar's'.


La gran triomfadora de la 90ª edició dels Premis Oscar’s, ha estat ‘The Shape of Water’ de Guillermo del Toro. La cerimònia ha començat amb el presentador aconsellant als guanyadors que es quedin asseguts un segons als seus seients per si hi ha algun error en el sobre, fent al·lusió al que va succeir l’any passat on Warren Beatty es va confondre al donar guanyadora a ‘La La Land’ com a millor pel·lícula en comptes de ‘Moonlight’. Després d’això ha fet al·lusió en el seu discurs inicial, als escàndols per abusos sexuals a la industria del cinema a Hollywood i també a la enorme diferència salarial entre actors i actrius, centrant-se especialment en el de Mark Wahlberg i Michelle Williams per la pel·lícula ‘All The Money in The World’ de Ridley Scott.

El primer guardó en entregar-se ha estat al de Millor Actor de Repartiment, que n’ha fet entrega Viola Davis a Sam Rockwell per ‘Three Billboards Outside Ebbing, Missouri’. A continuació el duet format per Armie Hamer i Gal Gadot entreguen el Oscar al Millor Maquillatge i Perruqueria que va per a ‘Darkest Hour’ a Kazuhiro Tsuji, David Malinowski i Lucy Sibbick.

Eve Marie Saint (guanyadora del Oscar a la Millor Actriu de Repartiment per ‘On the Waterfront’), als seus 93 anys entrega el premi al Millor Disseny de Vestuari a ‘The Phantom Thread’ de Mark Bridges. Greta Gerwig i Laura Dern entreguen el premi al Millor Documental que va per a ‘Icarus’ de Bryan Fogel, documental sobre el món del dopatge que es pot veure a Netflix.

Ansel Elgort i Eiza González de ‘Baby Driver’ entreguen el Oscar al Millor Muntatge de So que va per a ‘Dunkirk’ de Alex Gibson i Richard King. El premi de Millor So també es per a ‘Dunkirk’ de Mark Weingarten, Gregg Landaker i Gary A. Rizzo. Lupita Nyong’o i Kumail Nanjiani entreguen el Oscar al Millor Disseny de Producció que va per a ‘The Shape of Water’ de Paul Denham Austerberry, Shane Vieau i Jeff Melvin.

Rita Moreno, que apareix amb el mateix vestit que va lluir quan va recollir el premi a Millor Actriu de Repartiment per ‘West Side Story’, entrega el premi a la Millor Pel·lícula de Parla no Anglesa, la Chilena ‘A Fantastic Woman’ de Sebastián Lelio, el primer Osacr que rep Chile.

Mahershala Ali guanyador al Millor Actor de Repartiment, entrega el premi a la Millor Actriu de Repartiment a Allison Janney per ‘I, Tonya’. Mark Hammil, Oscar Isaac, Kelly Marie Tran i DD8 entreguen el premi al Millor Curtmetratge d’Animació a ‘Dear Basketball’ de Glen Keane i Kobe Bryant. ‘COCO’ de Lee Unkirch i Adrián Molina s’enduen el Oscar a la Millor Pel·líucla d’Animació.

Daniela Vega, la protagonista de ‘A Fantastic Woman’, és la primera transsexual en participar a la cerimònia dels Oscar’s, ella es l’encarregada de presentar Mystery of Love de Sufjan Stevens de ‘Call Me by Your Name’. Gina Rodríguez i Tom Holland entreguen l’Oscar als Millors Efectes Especials per a ‘Blade Runner 2049’ de John Nelson, Gerd Nefzer, Paul Lambert i Richard R. Hoover. Matthew McConaughey entrega el Oscar al Millor Muntatge per a ‘Dunkirk’ de Lee Smith.

Tiffany Haddish i Maya Rudolph entreguen els premis a Millor Curtmetratge Documental per a ‘Heaven is a Traffic Jam on the 405’ de Frank Stiefel i Oscar al Millor Curtmetratge a ‘The Silent Child’ de Chris Overton i Rachel Shenton, que pronuncia un discurs en llengua de signes, ja que el curt va sobre una nena sorda.

Chadwick Boseman i Margot Robbie entreguen el Oscar al Millor Guiió Adaptat a James Ivory per ‘Call Me by Your Name, el director de 90 anys era el gran favorit i és el primer Oscar de la seva carrera. Nicole Kidman entrega el Oscar al Millor Guió Original a Jordan Peele per ‘Get Out’.

Sandra Bulock entrega el Oscar a la Millor Fotografia a Roger A. Deakins per ‘Blade Runner 2049’. Christopher Walken entrega el Oscar a la Millor Banda Sonora a Alexandre Desplat per ‘The Shape of Water’, el compositor francès guanya el seu segon Oscar després de fer-ho per ‘The Grand Budapest Hotel’.

Emily Blunt i Lin Manuel Miranda, els protagonistes de ‘Mary Poppins Returns’, entreguen el Oscar a la Millor Cançó que va per a Emmember Me de ‘COCO’, el segon guardó que s’endú el matrimoni López després de guanyar-lo per Let it Go de ‘Frozen’.

Emma Stone entrega el Oscar a la Millor Direcció a Guillermo del Toro per ‘The Shape of Water’. Jane Fonda i Helen Mirren entreguen el Oscar al Millor Actor que es per a Gary Oldman per ‘Darkest Hour’. Jodie Foster i Jennifer Lawrence entreguen el Oscar a la Millor Actriu que es per a Frances McDormand per ‘Three Billboard Outside Ebbing Missouri’.

Warren Beatty i Faye Dunaway són els encarregats d’entregar el Oscar a la Millor Pel·lícula que es per ‘The Shape of Water’ de Guillermo del Toro, que comprova la targeta que no s’hagin equivocat com l’any anterior.


A continuació alguns dels guardonats:

Allison Janney

Frances McDormand

Gary Oldman

Guillermo del Toro a Millor Director

Guillermo del Toro a Millor Pel·lícula


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada