Estrena Destacada

'Immaculate'.

'Immaculate'.
Estrena 01/05/24

dimecres, 11 d’abril del 2018

'Foundation'.


Des de DHD ens informen de que Apple s’ha quedat amb l’adaptació de la novel·la ‘Foundation’. Fa deu anys que existeix el projecte, de l’adaptació a televisió de la saga ‘Foundation’, de Isaac Asimov, que es torna a reactivar després que s’ha conegut que Apple ha començat els preparatius de la sèrie que en el seu dia estava preparant Jonathan Nolan per a HBO, i que des del passat mes de Juny està en mas de la productora Skydance, David Goyer i Josh Friedman, qui exerciran com a productors executius. Tot i això encara no ha estat confirmat oficialment la seva adaptació -Apple està ara mateix en procés de captació de talents abans de deixar anar la seva primera gran “munició” de sèries- però si que vol cert avanç en el desenvolupament per acabar de decidir-se.

‘Foundation’ és una saga de ciència ficció en la que Asimov planteja una idea genial: la possibilitat de predir successos en un futur llunyà a través de una nova disciplina barreja d’història, psicologia social i matemàtiques.

El seu creador, Hari Seldon, anticipa la imminent caiguda de la humanitat i un període de barbàrie que durarà 100.000 anys i s’endurà la vida de la major part del Univers conegut. La sol·lució: traçar un pla per limitar el màxim possible aquest període de caos a través dels esforços d’un grup d’especialistes conegut com ‘The Foundation’. El problema es que Seldon és mort, i ningú sap exactament com ha de desenvolupar-se aquest pla, al qual per cert se li dona molt bé predir els moviments de les masses, però quan apareix un factor individual sol anar-se’n a fer punyetes.

Aquest factor individual es un mutant baixet i nassut conegut com El Mulo, capaç de dominar la ment a voluntat i la seva única ambició es la tirania de la galàxia en venjança per la seva marginació.

Se’n va parlar, d’una possible adaptació cinematogràfica de Foundation l’any 2008, de la mà dels antics jefes de New Line Cinema, Bob Shaye i Michael Lynne. Va fracassar. Sony ho va tornar a intentar l’any 2009, i es va associar al projecte a Roland Emmerich. De nou fracàs. Dos anys després, Sony va tornar a intentar-ho amb un guió de Dante Harper (‘All You Need is Kill’, que finalment es va titular ‘Al Filo del Mañana’). Un altre fracàs fins que finalment HBO es va gastar “una important quantitat de diners” un cop la propietat de Asimov va tornar a estar disponible. Va fracassar igualment. Ara una nova oportunitat.

Des de DHD.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada