Estrena Destacada

'Immaculate'.

'Immaculate'.
Estrena 01/05/24

divendres, 6 d’abril del 2018

'Isao Takahata'. D.E.P

El director i cofundador de Studio Ghibli, Isao Takahata, director de ‘Hotaru no Haka’ o ‘Kaguya-hime no Monogatari’, ha mort al Japó a l’edat de 82 anys, segons ha informat fonts pròximes al realitzador al portal de notícies Sanspo.

          

          

Takahata ha mort en un hospital de Tokio després d’uns últims mesos de esgotament físic, d’acord amb la informació que hi ha en l’enllaç de peu de pàgina.

La carrera de Takahata es remunta a principis de la dècada de 1960, quan va treballar per a les industries de cinema i televisió del seu Japó natal. A més de dirigir, també va treballar com animador, guionista i productor, amb el seu últim treball a l’aclamada ‘La Tortue Rouge’ de Michaël Dudok de Wit.

El seu llegat deixa, en el món de la televisió, series com Heidi, Lupin III, Marco o Anne of Green Gables. En cinema, al marge de les dos anomenades, també cal destacar el seu treball com a productor a ‘Kaze no Tani no Naushika’ o ‘Tenku no Shiro Rapyuta’, i el seu treball com a realitzador a ‘Omohide poro poro’ o ‘Heisei Tanuki Gassen Ponpoko’.

També un vídeo amb una entrevista de David Poland a Takahata, com a retrospectiva de la seva carrera, per l’estrena de ‘Kaguya-hime no Monogatari’.

          

I també un documental -aquest amb subtítols en angles, específics- Journey of the Heart: Conversations With The Man Who Planted Trees.

          

Entre els seus molts guardons, Takahata va rebre el Lifetime Achievement Award en el Festival de Cine de Locarno.

Sanspo (i també una traducció directa en angles, a Yahoo! Japó).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada