Estrena Destacada

'TAROT'.

'TAROT'.
Estrena 10/05/24

diumenge, 13 de maig del 2018

'D.E.P Antonio Mercero'.


Ahir saltava la noticia de la mort de Antonio Mercero, director i guionista de cine i de televisió va morir ahir a l’edat de 82 anys, segons han informat fonts familiars. Autor de sèries d’èxit com ara Verano Azul o Farmacia de Guardia (i Cronicas de un Pueblo) i La Cabina, que va ser guardonada l’any 1973 amb l’Emmy de la Academia Nacional de Televisió i Ciències de Nova York.

La gent de Almas Oscuras ens resumeix el precedent, i podeu llegir el seu article sencer. L’any 1972 José Luis Garci, Horacio Valcárcel i Antonio Mercero es varen reunir. El motiu era fer un original i ambiciós projecte que es titularia ‘13 pasos por lo insólito’. Tot i que no va arribar a fer-se, Mercero va insistir als directius de RTVE que acceptessin un guió escrit per Garci i ell, a partir d’un relat curt del escriptor Juan José Plans -al que també va contribuir la història que va donar peu a ¿Quien puede matar a un niño? (1976)-. Finalment va tenir llum verda gracies al èxit que estava tenint la seva sèrie ‘Crónicas de un Pueblo’ (1971-1974) a TVE. Així, com un favor, va surgir ‘La Cabina’.

L’obra de Mercero segueix, sempre associada al èxit. ‘La Guerra de Papá’ (1977), ‘Tobi’ (1978), ‘La pròxima Estación’ (1982), ‘Buenas noches, señor Monstruo’ (1982), ‘Espérame en el Cielo’ (1988) o ‘Don Juan, mi Querido Fantasma’ (1990). La seva última pel·lícula, ‘¿Y tú quien eres?’, es va estrenar l’any 2007, també va ser la última de Lópex Vázquez, que tractava sobre l’Alzheimer, presentada dos anys abans de que al propi Mercero se li diagnostiques la malaltia, que el va obligar a retirar-se de la vida pública, i per la que ha acabat morint.

L’any 2009 va rebre el Goya honorífic.  

          

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada