Estrena Destacada

'TAROT'.

'TAROT'.
Estrena 10/05/24

dijous, 17 d’octubre del 2019

'Bone'.


Netflix va anunciar ahir que Bone, el còmic èpic escrit i dibuixat per l’artista estatunidenc Jeff Smith, serà adaptat en forma de sèrie animada. En 2-D, segons el propi Smith confirmant-t’ho a traves del seu compte de twitter, on a més d’estar entusiasmat, s’ha passat les últimes 24h afirmant la validesa de la informació a tots els que no s’ho acabaven de creure.   
Hi havia raons per no creure’s la noticia. L’adaptació de Bone ve d’un llarg recorregut i no gens fàcil des de que va començar la idea de adaptar-lo. A finals dels 90, uns cinc anys abans de que Smith completes el còmic que va començar a publicar l’any 1991, i el qual la seva immensa història principal va acabar l’any 2004 (Smith va publicar un tendre epíleg l’any 2006).

Hi ha agut 3 intents d’adaptar Bone. La de finals del segle passat va estar en mans de Nickelodeon i Paramount. Teòricament anava a ser una pel·lícula animada. El que va començar com una relació prometedora entre Smith i Nickelodeon es va anar desgastant progressivament mentre la cadena anava insistint en introduir cançons pop dintre de la història per cimentar el finançament del film i augmentar la seva popularitat. Això ho explica Smith en un llibre d’entrevistes amb Alexandra DuPont –aquí via Google Books-, abans de confessar el seu recel davant de la maniobra. Es cert que Smith mai ha renegat de la idea de que Bone va començar com una història una mica orientada al públic infantil però, per quan Nickelodeon es va posar en contacte amb ell, ja havia ampliat les seves mires a una audiència més ample i una mica més adulta.


A finals del 90, Bone ja havia deixat entreveure al magnitud completa de la seva història. El viatge inicial dels protagonistes, els cosins Bone - l’avariciós Phoncible, el maldestre i somiador Smiley, i el protagonista, Fone-, un complet de comèdia lleugera, va donar un salt fins a convertir-se en una èpica fantàstica co-protagonitzada per la jove Thorn i l’enfrontament de la raça humana contra el temible Senyor de les Llagostes, de tal magnitud que el següent intent, que va començar el 2008, va ser concebut específicament com una trilogia de pel·lícules d’animació 3D. Varen ser necessaris quatre anys d’espera abans de conèixer un nou pas endavant d’aquest projecte. L’any 2012 es va anunciar que la trilogia recauria en mans de P.J. Hogan (‘My Best Friend’s Wedding’) i la producció de Animal Logic (Responsables de ‘The Lego Movie’). Va ser l’últim que es va saber d’una possible adaptació.

Per últim el 2016, es va donar a conèixer un nou projecte – i aquest era força interessant-, d’escala més prudent, tot i que sense descartar en cap moment la idea de fer-ne una trilogia de pel·lícules, sota la direcció de Mark Osborne, responsable de ‘Le Petit Prince’ (2015), producció francesa amb distribució estatunidenca als cinemes i va acabar suspesa per conflictes entre Paramount i els productors francesos, que es varen negar a aportar els $20M que prèviament havien acordat amb l’estudi per pagar les copies i la campanya publicitària.

I des de llavors, res. Fins ara. L’anunci oficial de Netflix no anomena cap equip creatiu ni data d’estrena – la plataforma si que ha concretat que es un producte específicament destinat per a la seva divisió infantil, tot i que coneixent les fites aconseguides per Smith durant anys de negociació, es molt difícil que els seus moments més obscurs no s’acabin adaptant.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada