Estrena Destacada

'TAROT'.

'TAROT'.
Estrena 10/05/24

dimarts, 21 de juliol del 2020

'Skydance & Ilion Animation Studios'.










Aquesta noticia és del Abril d’aquest any i se’m va passar per alt, però bé gràcies a un altre notícia m’he assabentat d’aquesta operació. El estudi d’animació espanyol creat per els germans Pérez Dolset Ilion Animation Studios, ha estat comprat per la emergent Skydance Media, soci habitual de Paramount Pictures i el qual el màxim responsable és ara John Lasseter, cofundador de pixar.

Skydance Media és una de les productores de Hollywood més importants dels últims 15 anys. Amb seu a Santa Monica, va ser fundada el 2006 per David Ellison, fill de Larry Ellison, cofundador de Oracle (el qual Megan Ellison -l’altre filla- també és propietària de un altre productora clau en el cinema actual, Annapurna Pictures).

L’ascens de Skydance ha estat possible gràcies als seus acords amb Paramount Pictures. Des de 2009 manté un acord de producció i cofinançament de films, el que ha derivat en una gran quantitat de títols, entre ells, de sagues com Terminator, Mission Impossible, Star Trek o Jack Reacher; així com films com World War Z, True Grit, Annihilation, Baywatch o la pròxima Top Gun: Maverick.

Per la seva banda, ilion Animation Studios, amb seu a Las Rozas (Madrid) ha estat durant més de 10 anys el estudi d’animació més gran a Espanya. Va ser fundada per els germans Pérez Dolset, que venien del èxit en el món del videojoc amb Pyro Studios.

Després del seu ambiciós projecte de 50M de Euros ‘Planet 51’, el estudi es va centrar en el seu centre d’estudis U-Tad i en treballs per encàrrec. A Espanya va fer ‘Mortadelo i Filemón contra Jimmy el Cachondo’ i per a Paramount va realitzar ‘Wonder Park’.

En aquest sentit, des de 2017, l’empresa estava col·laborant ja amb Skydance Media a través d’un acord en el que estan en curs projectes de llargmetratge com ‘Luck’ i ‘Spellbound’ (que n’he parlat en la noticia anterior) i ‘Pookoo’ de Nathan Greno.

No s’ha donat a conèixer per quin valor han comprat el estudi d’animació, però si que s’ha comunicat que la nova entitat rebrà el nom de Skydance Animation Madrid. John Lasseter, juntament amb Holly Edwards, controlaran unes 500 persones sumant l’equip a Madrid i el Californià.

“La compra remata molts mesos de treball per a construir un únic estudi en els dos continents, amb el objectiu de crear una animació de millor qualitat, liderada per el millor talent mundial. La creació de Skydance Animation Madrid al nostre portafolis de negoci subratlla la meva passió i compromís en fer realitat les històries i personatges d’animació”, va dir Ellison en un comunicat.

“Estem encantats de extendre el nostre acord amb Skydance Animation i seguir col·laborant amb David Ellison i talents de primera classe com John Lasseter i Holly Edwards. És una oportunitat de creixement fenomenal per el nostre equip a Espanya i estem orgullosos de ser part integral del apassionant futur de Skydance”, va dir Ignacio Pérez Dolset.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada