Estrena Destacada

'TAROT'.

'TAROT'.
Estrena 10/05/24

dijous, 4 de juny del 2020

'Aya and the Witch'.

Després de quasi sis anys des de que Studio Ghibli va estrenar el film dramàtic animat ‘When Marnie Was There’ (Momoide no Mânî) al 2014, el guardonat estudi d’animació japonès ha anunciat oficialment que el seu pròxim film i més nou film animat titulat ‘Aya and the Witch’ serà el seu primer film CG. Aquest projecte, que debutarà en algun moment d’aquest hivern a la xarxa NHK de Japó, prové de Goro Miyazaki, fill del director de ‘Spirited Away’, Hayao Miyazaki, a qui també se li atribueix la planificació del film.

“Després de la corona, com canvia el món? Aquesta es la preocupació més gran per molts tipus de persones ara. Inclús la industria del cinema i la televisió no poden evitar això”, va dir el cofundador i productor de Studio Ghibli, Toshio Suzuki, en un comunicat (traducció a través de EW). Poden Aya i la Bruixa sortir bé després de la corona? Vaig pensar moltes vegades en això quan estava veient les primeres imatges. Llavors em vaig donar compte de que la gran característica del film és la saviesa de Aya. Si sols tenim saviesa, podem superar qualsevol cosa en qualsevol època. Quan vaig pensar en això, em vaig sentir alleugerit”.

Va afegir: “Si Pippi Longstocking és la història de la nena més forta del món, Aya és la història de la nena més intel·ligent del món. Ella és descarada però d’alguna manera maca. Espero que sigui estimada per molts tipus de persones. Per cert, vaig pensar que Aya em recordava a algú, després va resultar que era el propi Goro, qui és el director del film. Quan li vaig dir això, semblava tímid”.

‘Aya and the Witch’ es basa en la novel·la infantil de 2011 titulada Earwig and the Witch, escrita per la difunta autora Britànica Diana Wynne Jones, qui també va escriure la novel·la original del popular film de fantasia Howl’s Moving Castle, de Studio Ghibli. La novel·la segueix la història d’una nena orfe intel·ligent anomenada Earwig quan és adoptada per una dona anomenada Bella Yaga, que resulta ser una bruixa cruel que la du a viure a una casa embruixada.

L’argument oficial de la novel·la diu: “En aquest encantadora introducció al treball màgic i divertit de Diana Wynne Jones, Earwing es una jove orfe intrèpida. Quan es troba en una casa de màgia obscura, fa tot el possible per adaptar-se -especialment si això significa que aprendrà una mica de màgia! Un novel·la jove de grau mitjà amb el Premi World Fantasy pel assoliment de la seva vida – la guanyadora Diana Wynne Jones, bellament il·lustrada en blanc i negre pel medallista de Caldecott Paul O. Zelinsky.

No a tots els orfes els encantaria viure a St. Mordwald’s Home for Children, però Earwig si. Ella obté el que vol, quan ho vol, i així ha estat des de que la van deixar caure en la porta del orfenat quan era un nadó. Però tot això canvia el dia que Bella Yaga i Mandtake venen a St. Morwald’s, disfressats de pares adoptius. Earwig es portada a la seva misteriosa casa plena d’habitacions invisibles, pocions i llibres de encanteris, amb màgia a cada cantonada. La majoria dels nens fugirien aterrats d’una casa així...però no Earwig fent servir la seva pròpia intel·ligència, amb ajuda d’un gat parlant, decideix ensenyar-li a la bruixa qui mana”.

‘Aya and the Witch’ és una coproducció de Studio Ghibli, NHK i NEP. Encara es desconeixen més detalls sobre la seva estrena en cinemes i en els Estats Units, però donada la associació del estudi amb HBO Max, es provable que el pròxim film animat CG també debuti en el servei de streaming recentment estrenat de WarnerMedia.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada