Estrena Destacada

'TAROT'.

'TAROT'.
Estrena 10/05/24

dimarts, 16 de juny del 2020

'Emancipation'.

El mercat virtual de Cannes presentarà un important paquet de films, ja que des de Deadline ens informen de que Antonie Fuqua (The Magnificent Seven, Training Day, The Equalizer) dirigirà a Will Smith (I Am Legend, The Pursuit Happyness, Bad Boys for Life) en el thriller d’esclaus fugitius ‘Emancipation’.

El film es basarà en Peter, un esclau fugitiu obligat a avançar-se als caçadors de sang freda i els pantans implacables de Louisiana en un tortuós viatge cap al nord per unir-se al Exèrcit de la Unió. Després de mostrar la seva espatlla nua durant un examen mèdic del exèrcit, es van prendre fotos de les cicatrius de les fuetades d’un supervisor que quasi el mata. Quan la foto, que es va conèixer com “The Scourged Back”, va ser publicada pel independent i Harper’s Weekly l’any 1863, va resultar ser la prova més gran de la crueltat de l’esclavitud en els Estats Units.

Escrit per William N. Collage, el projecte utilitzarà la història real com a rerefons històric mentre segueix servint com un thriller d’acció que es centra en el viatge desafiant de la mort de Peter per escapar dels seus captors, inclòs la utilització de ceba per emmascarar la seva olor dels gossos i córrer descalç a través dels pantans durant 10 dies.

“Va ser la primera imatge viral de la brutalitat de l’esclavitud que el món va veure”, va dir Fuqua a Deadline. “El qual és interessant, quan ho poses en perspectiva amb les xarxes socials actuals i el que el món està veient, novament. No pots arreglar el passat, però pots recordar-li a la gent el passat i crec que ho hem de fer d’una manera precisa i real. Tots tenim que cercar un futur millor per a tots nosaltres, per a tots. Aquesta és una de les raons més importants per fer les coses en aquest moment, és ensenyar la nostre història. Tenim que enfrontar-nos a la nostre veritat abans de poder avançar”.

Fuqua ha estat desenvolupant el projecte durant força temps, després d’haver llegit el guió fa dos anys i sentir que “va colpir el meu cor i la meva anima” i ho va comparar amb els mateixos sentiments que molts estan experimentant “en els carrers en aquests moments”.

“Hi ha tristesa, ira, amor, fe i esperança també pel que veig als joves fer avui”, va dir Fuqua. “Estan fent tot el treball pesat ara. Negre, blanc, marró, groc, el que sigui. Estan al carrer, són joves i defensen el seu futur. És important veure això, i el més esperançador que estic veient, es que ja no ho toleraran. Va arribar a casa, perquè aquesta és en el fons un film sobre la família, sobre l’amor. Faith, la idea de que Peter mai es va rendir i va lluitar amb ungles i dents per tornar amb la seva família. Aquesta és una història important que explicar. La esclavitud i la brutalitat, la majoria de la gent està familiaritzada amb ella. Les persones que es preocupen per coneixe’l estan familiaritzades amb ell. Ho vaig trobar brutal i ho vaig trobar entretingut d’alguna manera degut al viatge que em va dur, el viatge de Peter. Lo sorprenent és que es basa en fets i investigacions profundes”.

Amb un argument semblant a ’12 Years a Slave’ i ‘Apocalypto’, Fuqua sent un fort impuls per a diferenciar aquest film d’aquells i que no ha “vist aquest film, aquest personatge abans” i que va sentir que el dues vegades nominat Oscar era perfecte per al paper.

“Te totes les qualitats per fer-ho. Està en un moment de la seva vida on sabem que Will és un actor encantador i talentós i que és físic i l’hem vsit profunditzar en altres films”, va dir Fuqua. “Quan em vaig asseure amb Will, ambdós vam parlar sobre dur les nostres habilitats a un altre nivell per aquest, i entregr-nos completament d’una forma honesta, justa i veritable. L’actuació d’un actor tant a prop com el film podria arribar a aquest món. Per a mi, provablement serà un dels films més importants que faré en la meva vida. Així és com realment em sento al respecte. Es queda amb mi, ho penso tot el temps. He estat mirant les noticies en silenci per a veure que està passant en el món. Miro, abans de parlar sobre moltes d’aquestes coses. La millor arma que tinc, i els que tenim en el nostre negoci, és la nostre forma d’art. Tenim la oportunitat de entretenir, il·luminar i educar a través de la nostre forma d’art. Aquest ho diu tot. Hauria de ser atemporal, un film més apropiat avui que mai i necessària”.

Amb Fuqua finalitzant postproducció sobre el film d’acció i ciència ficció ‘Infinite’ protagonitzat per Mark Wahlberg (Spenser Confidential, Pain & Gain) i Smith esperant per tornar a iniciar la producció de ‘King Richard’, el duo té la intenció de començar la producció del film a principis de 2021.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada