Estrena Destacada

'TAROT'.

'TAROT'.
Estrena 10/05/24

divendres, 19 de juny del 2020

'Ian Holm'.












Avui és un dia trist per als fans de ‘Lord of the rings’ i ‘The Bobbit’, ja que Ian Holm ha mort a l’edat dels 88 anys. En les dues trilogies de Peter Jackson, l’actor britànic va interpretar a Bilbo Baggins, el hobbit que és el protagonista d’una sèrie d’aventures que acaben amb el redescobriment del Anell del poder. L’agent del actor ha informat a The Guardian sobre la seva mort en un comunicat de premsa, i va afegir que la seva malaltia estava relacionada amb el Parkinson.

“És amb gran tristesa que l’actor Sir Ian Holm CBE ha mort aquest mati a l’edat de 88 anys. Ha mort pacíficament en l’hospital, amb la seva família i el seu cuidador. Encantador, amable i ferotgement talentós, l’estranyarem en gran mesura”.

Va néixer el 1931 a Essex, Regne Unit, Holm va tenir una llarga carrera en el teatre, que va abandonar després d’experimentar una profunda por escènica durant una actuació l’any 1976.

Holm va tenir el seu debut a Hollywood al ‘Alien’ de Ridley Scott l’any 1979. En aquest moment, era desconegut per al públic estatunidenc. La seva actuació com l’androide Hyperdyne Systems 120-A/2, Ash, va impressionar tant als fans com als crítics.

Poc després, la notable actuació de Holm com Mussabini l’any 1981, Chariots Of Fire, li va valer un BAFTA i una nominació als Premis de l’Acadèmia com a Millor Actor de Repartiment. També va protagonitzar Time Bandits, Brasil, The Madness of King George, The Fifth Element, From Hell, Big Night i The Sweet Hereafter, sols per anomenar alguns dels films de la seva carrera.

La seva última aparició en la pantalla es remunta a ‘The Hobbit: The Battle of the Five Armies’ l’any 2014.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada