Estrena Destacada

'TAROT'.

'TAROT'.
Estrena 10/05/24

dilluns, 10 de febrer del 2020

'92ª Edició dels Oscar's'.


Contra tots els pronòstics al final ha estat la sudcoreana ‘Parasite’, de Bong Joon-Ho, la gran triomfadora de la nit, en un principi les travesses i les nominacions donaven com a favorita ‘1917’ de Sam Mendes.

Un any més la cerimònia ha estat celebrada sense presentador i amb diverses actuacions musicals, el film de Bong Joon-Ho ha triomfat en una gala on els guardons han estat força repartits. El film guanyador ha fet història en ser el primer film que guanya el premi de Millor pel·lícula i també le de Millor Pel·lícula de Parla No Anglesa. El cineasta Bong Joon-Ho, es converteix en el segon director asiàtic que guanya el premi com a Millor director, l’anterior havia estat Ang Lee per ‘Brokeback Mountain’ 2006. També havia fet història en el mes de Maig en guanyar la Plama d’Or en el festival de Cannes.

Joaquin Phoenix que ha guanyat el guardó de Millor actor, pel seu paper a ‘Joker’, ha fet un discurs amb el compromís que te envers l’estat del món, amb el canvi climàtic, les revolucions polítiques o la desigualtat racial i de gènere. I en els Oscars ho ha tornat a fer: “Un de les més grans habilitats com actor es tenir una veu, i he pensat molt en les qüestions incomodes amb les que ens enfrontem col·lectivament”, ha començat. “Estem parlant de la lluita contra la injustícia, contra els que pensen que una raça, un sexe o una orientació sexual te dret a explotar als altres amb total impunitat”, ha continuat.

“Ens hem desconectat del món real, i estem immersos en un món egocèntric, pensant que som el centre del univers, i que estem explotant el món pel nostre bé”, ha assegurat, amb una nota positiva sobre “l’ingeni” del esser humà, que pot crear “sistemes de canvi” si “ aprofitem l’amor i la llàstima com a principis”. Ha fet un discurs de lo Universal a lo personal, Phoenix ha acabat parlant de si mateix (“He estat força entremaliat en tota la meva vida, he estat difícil amb qui he treballat, però molts aquí m’heu donat una segona oportunitat, i això és important”) i per últim ha recordat unes línies escrites pel seu germà River Phoenix, que va morir als 23 anys: “Corre al rescat i la pau vindrà després”.

En les altres categories no hi ha hagut gaires sorpreses, han guanyat gairebé les mateixes que estaven en les travesses i les que havien guanyat el BAFTA. Com a Millor Actriu ha sortit vencedora Renée Zellweger pel seu paper a ‘Judy’, que ja es el seu segon Oscar, el primer el va guanyar per ‘Cold Mountain’. Com a Millor Actriu de Repartiment, també repeteix l’actriu Laura Dern, perl seu paper a ‘Marriage Story’, en la que també va guanyar en els Spirit Awards. Per la seva banda Brad Pitt ha aconseguit el de Millor Actor de Repartiment, i ha fet un discurs menys personal i més reivindicatiu: “M’ha dit que 45 segons, i aquests són 45 segons més del que li va donar al senat a John Bolton aquesta setmana”, ha començat en referència al ‘impeachment’ del president Donal J. Trump, al que de seguida ha deixat a un costat per a reivindicar el treball dels coordinadors i dobles en els films. Precisament el seu personatge en el film de Tarantino forma part d’aquest col·lectiu i no ha volgut perdre la oportunitat de donar-los una mica més de visibilitat. 

Al final ‘1917’ que era la favorita a endur-se els guardons més importants, s’ha hagut de conformar amb els tècnics. Va tenir més sort amb altres premis, es va endur fa unes setmanes el Globus d’Or a la Millor Pel·lícula dramàtica (gran victòria a “casa seva”), i va arrasar en els BAFTA i va dominar els guardons del gremi de productors i directors de Hollywood. S’ha endut al final un total de 3 guardons dels 10 en que estava nominada.

I bé, després de la xarrameca inicial, anem amb els guanyadors:

Millor Pel·lícula: Parasite de Bong Joon-Ho

Millor Director: Bong Joon-Ho per Parasite

Millor Actor: Joaquin Phoenix per Joker

Millor Actriu: Renée Zellweger per Judy

Millor Actor de Repartiment: Brad Pitt per Once Upon a Time in Hollywood

Millor Actriu de Repartiment: Laura Dern per Marriage Story

Millor Guió Original: Parasite de Bong Joon-Ho i Han Jin-Won

Millor guió Adaptat: Jojo Rabbit de Taika Waititi

Millor Pel·lícula d’Animació: Toy Story 4 de Disney/Pixar

Millor Pel·lícula Internacional: Parasite de Bong Joon-Ho

Millor Documental: American Factory de Steven Bognar i Julia Reichert

Millor Curtmetratge Documental: Learning to Skateboard in a War Zone (If You’re a Girl)

Millor Curtmetratge d’acció real: The Neighbor’s Window

Millor Curtmetratge Animat: Hair Love de Matthew A. Cherry i coproduït per Karen Rupert Toliver.

Millor Banda sonora Original: Joker

Millor Cançó Original: I’m Gonna Love Me Again de Rocketman

Millor Edició de So: Ford v Ferrari

Millor Barreja de So: 1917

Millor Disseny de Producció: Once Upon a Time in Hollywood

Millor Fotografia: Roger Deakins per 1917

Millor Maquillatge i Perruqueria: Bombshell

Millor Disseny de Vestuari: Little Women

Millor Muntatge: Ford v Ferrari

Millors Efectes Visuals: 1917

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada