Estrena Destacada

'TAROT'.

'TAROT'.
Estrena 10/05/24

dimarts, 29 de març del 2022

'Alcarràs'.

El film guanyador del lleó d’or a la Berlinale en la seva 72a edició Alcarràs, ja ha publicat el seu tràiler en català abans de la seva estrena el proper 29 d’abril. Informació de la notícia des de Vilaweb.

El film Alcarràs, dirigit per Carla Simón, és un dels films més esperat als cinemes després de guanyar aquest important premi internacional. El film que s’estrenarà a finals d’abril, ja ha fet públic el vídeo de promoció. La pre-estrena es farà el dia abans al Teatre de la Llotja de Lleida.

Alcarràs, un film dramàtic hispano-italià dirigit per Carla Simón i rodada en català i que ha guanyat l’Os d’Or a la 72a Edició de la Berlinale i el primer en guanyar-lo en aquesta llengua.

          


Ambientat a Alcarràs (el Segrià), l’argument consisteix en un drama rural familiar sobre la desaparició de les activitats agrícoles, que gira al voltant de la intenció d’instal·lar plaques solars en una parcel·la agrícola dedicada fins la data al cultiu del presseguer, cosa que empeny als membres de la família Solé a retrobar-se.

Al repartiment hi podem trobar a Jordi Pujol Dolcet com a Quimet, Anna Otin com a Dolors, Xènia Roset com a Mariona, Albert Bosch com a Roger, Ainet Jounou com a Iris, Josep Abad com a Rogelio, Montse Oró com a Nati, Carles Cabós com a Cisco, Issac Rovira com a Pau, Joel Rovira com a Pere, Berta Pipó com a Glòria, Elna Folguera com a Teia i Antonia Castells com a tieta Pepita.

Alcarràs ha estat dirigit per Carla Simón a partir d’un guió coescrit amb Arnau Vilaró. El film està produït per Avalon PC i Vilaüt Films juntament amb Kino Produzioni i TV3, amb la participació de TVE i Movistar+ i el suport d’ICAA, Creative Europe’s MEDIA, Eurimages, MIBACT i la Diputació de Lleida. Ha tingut un pressupost d’uns 3M€ i ha estat rodada en català.

El film en un principi s’anava a rodar al Març del 2020, però amb l’arribada de la pandèmia del COVID-19 va obligar a ajornar el projecte. El repartiment compte amb actors no professionals ponentins. La selecció es va dur a terme aprofitant les festes majors dels pobles del Segrià i l’Urgell i s’hi van presentar més de 9.000 persones sense experiència prèvia en cinema. Segons Carla Simón, aquesta decisió es va dur a terme per a trobar persones que treballessin la terra i parlessin català nord-occidental.

Finalment el rodatge va començar el 01 de Juny de 2021 al terme d’Alcarràs, amb el rodatge restringit a l’estiu a causa de l’estacionalitat de l’escenari del film relacionat amb l’època de collita del préssec. Part del film també va rodar-se a Sucs i al mas Cal Pantaló de la Granja d’Escarp. El rodatge va durar vuit setmanes. Tota aquesta última informació està extreta de la Viquipèdia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada