Estrena Destacada

'TAROT'.

'TAROT'.
Estrena 10/05/24

dimecres, 7 de desembre del 2022

'D.E.P. Kstie Alley'.


Kirstie Alley, una actriu guanyadora de dos premis Emmy que va saltar a la fama amb el seu paper de Rebecca Howe en la sèrie de comèdia de NBC “Cheers”, va morir aquest dilluns de càncer. Tenia 71 anys. (via Variety)

La mort de Alley es va confirmar a través de la seva presencia en les xarxes socials oficials, que van compartir una declaració dels seus fills.

“A tots els nostres amics, al llarg i ample del món...Ens entristeix informar-los que la nostra increïble, ferotge i amorosa mare ha finat després d’una lluita contra el càncer, descobert recentment”, es pot llegir en el comunicat. “Estava envoltada de la seva família més propera i va lluitar amb molta força, deixant-nos amb la certesa de la seva inesgotable alegria de viure i de les aventures que li esperaven. Tan icònica com va ser en la pantalla, va ser una mare i un avia encara més increïble”.

“Estem agraïts amb l’increïble equip de metges i infermeres del Moffitt Cancer Center per la seva atenció”, continua el comunicat. “L’entusiasme i la passió per la vida de la nostre mare, els seus fills, nets i els seus molts animals, sense anomenar la seva eterna alegria de crear, van ser incomparables i deixar-nos inspirats per a viure la vida al màxim tal com va fer ella. Els hi agraïm el seu amor i oracions i els hi demanem que respectin la nostra privacitat en aquest difícil moment”.

Kirstie Louise Alley va néixer a Wichita, Kansas l’any 1951 i es va mudar a Los Angeles l’any 1980, on va ser dissenyadora d’interiors. Alley ja estava involucrada a l’església de la Cienciologia i va buscar tractament per a una addicció a la cocaïna a través del seu programa afiliat Narconon, al que va atribuir la seva sobrietat.

L’any 1982, va començar la seva carrera cinematogràfica a Star Trek II: The Wrath of Khan, que aviat va seguir amb Blind Date i la mini sèrie de 1985 North and South. Dos anys més tard, va actuar al costat de Mark Harmon en l’exitosa comèdia de Carl Reiner Summer School.

Va ser en aquell any on Alley va substituir a Shelley Long a Cheers de la NBC, que estava entre les millors comèdies de televisió. L’any 1991, quan va guanyar el premi Emmy a l’actriu principal pel paper, va pronunciar un famós discurs obscè en el que va agrair al seu marit, al actor Parker Stevenson: “M’agradaria agrair al meu marit, Parker, l’home que m’ha donat el gran durant els últim vuit anys”. El seu segon Emmy va ser pel film per a televisió de 1994 David’s Mother, en la que va interpretar a la mare d’un adolescent amb autisme.

Les grans fites de la carrera de Alley també inclouen Veronica’s Closet de la NBC (1997-2000), la meta comèdia de 2005 de Showtime Fat Actress i va coprotagonitzar amb John Travolta els tres films de Look Who’s Talking, una trilogia que va començar l’any 1989 i van ser grans èxits.

Alley es va desenvolupar com a portaveu del sistema de pèrdua de pes de Jenny Craig, després es va separar i va començar la seva pròpia empresa Organic Liaisons. Més tard va tornar a Jenny Craig, que va adquirir la seva empresa. En els últims anys, Alley es va tornar activa, i en ocasions combativa, a les xarxes socials. Ella va tuitejar el seu suport a la campanya presidencial de Donald Trump, després va retirar el seu suport i després va dir que havia votat per ell. Tot i que sovint discutia amb la gent sobre política, també va ser responsable d’alguns exemples d’humor inexpressiu i no partidista que es van convertir en clàssics de les xarxes socials, com la seva resposta a la mort del físic Stephen Hawking, “vas tenir una bona oportunitat...gràcies per la teva aportació”.

Va treballar constantment, sempre: Alley va quedar en segon lloc a “Dancing With the Stars” l’any 2011, al 2013, va tenir una sitcom homònima de TV Land anomenada ‘Kirstie’ que va ser cancel·lada després d’una temporada; va estar en la segona temporada de Sream Queens l’any 2016; i a principis d’aquest any, va aparèixer en la temporada 7 de “The Masked Singer”, com a Baby Mammoth.

Li queda un fill, William True Stevenson, una filla, Lillie Price Stevenson i un nét.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada