Estrena Destacada

'The Fall Guy'.

'The Fall Guy'.
Estrena 26/04/24

diumenge, 22 de desembre del 2019

'Ip Man 4: The Finale'.

Donnie Yen torna per concloure la sèrie de films sobre el biopic de Wilson Yip, a ‘Ip Man 4: The Finale’.

“Després de la mort de la seva dona, Ip Man descobreix que té càncer de gola per fumar. Després que el seu fill rebel Ip Chun lluiti contra un abusador, és expulsat i Ip Man decideix viatjar a San Francisco, Estats Units per a buscar una escola. El seu estudiant, Bruce Lee, ha molestat a la comunitat d’arts marcials locals a San Francisco obrint una escola de Wing Chun, ensenyant les arts marcials nord-americanes i escrivint un llibre sobre arts marcials. Descobreix a través soci que cal una carta referent des de la Associació Benevolent Consolidada Xinesa, per accedir al sistema educatiu. Wan (Wu Yue), el president de l’Associació, es nega a escriure la carta perquè Ip Man no està d’acord amb els grans mestres sobre les accions de Lee. Després d’una baralla amb Wan, se’n va.

La descripció de tot l’argument és més llarg, però no l’escriuré aquí, sinó que us deixo l’enllaç de wikipedia (està en angles per això). La principal informació de la noticia ve de THR.

El film es va estrenar el divendres a Hong Kong, el únic inconvenient és que ‘Ip Man 4: The Finale’, és un film que ha passat més desapercebuda que les demes, menys “fantasmades” juvenils i menys fites històriques i tracte molt d’un home que s’enfronta a la seva pròpia mortalitat.

Desplaçar l’acció als Estats Units no ajuda gaire a la franquícia, a banda de ser una excusa per incloure els gustos de Chris Collins, com Colin, l’instructor d’arts marcials Marine (ell prefereix karate), i Scott Adkins, conegut per a qualsevol fan de pel·lícules d’arts marcials i d’acció. Això no és gaire dolent, fins i tot si es triguen 80 minuts a arribar a una de les batalles importants: Yen vs Adkins. Ni han quatre o cinc enfrontaments interessants en el film, tot amb coreografies dirigides pel ‘Don Corleone’ de l’acció, Yuen Woo-ping, tan creatives com emocionants.

El film està dirigit per Wilson Yip (director dels tres films anteriors), i escrit per Edmond Wong. La fotografia principal va començar a l’Abril de 2018 i va acabar al mes de Juliol. Les localitzacions de rodatge inclouen: La Xina i Preston, Lancashire. Al Setembre d’aquest any, Donnie Yen va dir que aquest seria l’últim film de la franquícia.

A continuació podeu veure el tràiler i veure la semblança de Kwok-Kwan Chan amb Bruce Lee (opinió personal). Esperem que el film el compri alguna plataforma de streaming per poder-la veure. Segons IMDb el film obté una nota de 7,9/10 de 246 puntuacions. A metacritic té un 52/100 basat tan sols en 4 opinions.

          


P.D: Però com sempre dic: no feu gaire cas de les critiques, visualitzeu i puntueu vosaltres mateixos. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada