Estrena Destacada

'TAROT'.

'TAROT'.
Estrena 10/05/24

dijous, 24 de juny del 2021

'Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Sitges de Catalunya'.

Doncs ahir, la 54a Edició del Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Sitges de Catalunya, va presentar el cartell d’enguany i que es celebrarà del 07 al 17 d’octubre. El cartell està dedicat al home llop i protagonista d’aquesta edició.

Tenim tots una mica de llop, de bèstia interior? Dues cares? Com gestionem les nostres dualitats? Els autors del cartell de l’agencia China Madrid, expliquen que “ha estat molt interessant treballar amb un imaginari tan potent com el del leitmotiv d’enguany, però intentant transcendir la pura iconografia de la bèstia, que ja és gairebé pop, i cercant suggerir una conversa molt més àmplia”. “Per això ens va semblar que el naip podria ser un objecte molt atractiu per a reflectir això”. Per la seva part, el director del Festival de Sitges, Àngel Sala, diu que el leitmotiv es centra en la bèstia interior que tothom porta a dins a través del mite de l’home llop i d’altres transformacions al llarg de la història del cinema fantàstic.

L’home llop hi estarà molt present amb una retrospectiva que començarà pel clàssic L’home Llop, de George Waggner (1941) amb Claude Rains, fins a Un Home Llop americà a Londres, de John Landis (1981), passant per títols de Paul Naschy.

També tenim els primers títols que es projectaran enguany:

Enguany, la programació tindrà un nou format híbrid entre presencial i la plataforma, estarà formada per un centenar de films. Alguns dels primers títols s’han donat a conèixer, com la col·laboració entre el cineasta japonès Sion Sono i Nicolas Cage a Prisoner of the Ghostland, un film d’acció i terror sobrenatural. El britànic Ben Wheatley presentarà l’experiència sensorial i fosca In the Earth. Altres films són, Son de l’irlandès Ivan Kavanagh, un drama de terror sobre el coratge d’una mare que haurà de decidir fins on està disposada a arribar per a protegir el seu fill de forces malignes. El noir cantonès Limbo, de Soi Cheang, un drama policíac amb assassí en sèrie del prolífic director de Hong-Kong. D’altres films són, la comèdia de ciència-ficció Beyond the Infinite Two Minutes, dirigit per Junta Yamaguchi; Sound of Violence, un film d’Alex Noyer, visceral i sinestèsic, i LLanto maldito, del director colombià Andrés Beltrán. I dels documentals a destacar, es podrà veure A Glitch in the Matrix, de Rodney Ascher, un treball de caire científic i metafísic que es pregunta en un viatge suggeridor si l’ésser humà viu dins d’una simulació.

Seven Chances, la secció del festival programada en col·laboració amb l’ACCEC (Associació Catalana de la Crítica i l’Escriptura Cinematogràfica) també ha avançat una proposta que posarà dempeus a més d’un fan del gènere: The Amusement Park (1973), el film perdut de George A. Romero, redescoberta i restaurada en 4k per la seva vídua, és un angoixant malson sobre la vellesa i el maltractament a la gent gran.

Cinquanta anys després de la seva estrena, l’Històrias para no dormir, amb què Chicho Ibáñez Serrador va desvetllar més d’un espectador televisiu, torna. Rodrigo Cortés (La Broma), Rodrigo Sorogoyen (El Doble), Paco Plaza (Freddy) i Paula Ortiz (El Asfalto) han realitzat quatre relats autoconclusius que s’estrenaran en primícia a Sitges 2021. El festival també ha anunciat que s’afegirà a la commemoració del 150è aniversari de Segundo de Chomón.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada