Estrena Destacada

'TAROT'.

'TAROT'.
Estrena 10/05/24

dimecres, 6 de gener del 2021

'Estrenes 2021'.

Comencem pel mes de Gener i com estrena important tenim ‘One Night in Miami’ de la directora Regina King el pròxim dia 15, tot i que s’estrenarà a Amazon Prime, no m’esplaiaré gaire en parlar de que va, així que si voleu saber més abans de veure-la o podeu fer llegint la notícia al meu Blog, que al final d’aquesta notícia deixaré l’enllaç. Després per a finals de Gener el dia 29 concretament tenim l’estrena de ‘Let Him Go’, un drama protagonitzat per Kevin Costner i Diane Lane.

Per al mes de Febrer com a films destacats tenim ‘Nomadland’, de Chloé Zhao (Eternals) i protagonitzat per Frances McDormand (Three Billboards Outside Ebbing, Missouri), s’estrena el 19. Després el mateix dia també s’estrena la continuació de ‘Train to Busan’, ‘Peninsula’, repetint director Sang-ho Yeon.

Ja per al mes de Març el primer film destacat és ‘Coming 2 America’, que estrena la seva seqüela 33 anys després d’estrenar la primera. El film s’estrenarà directament a Prime Video el dia 05, està dirigit per Craig Brewer a partir d’un guió escrit per Kenya Barris, tornen de nou Eddie Murphy i Arsenio Hall, repetint els seus icònics papers, aquí va ser coneguda com ‘El Principe de Zamunda’. El mateix dia s’estrena el híbrid entre imatge real/CGI ‘Tom & Jerry’, aquest duo còmic de Hanna-Barbera continuarà amb les seves picabaralles a la gran pantalla i també uniran forces per lluitar contra un subdirector d’hotel. El 12 de Març tenim l’estrena del film preqüela de la sèrie d’èxit ‘The Sopranos’, ‘The Many Saints of Newark’, dirigit per Alan Taylor a partir d’un guió escrit pel creador de la sèrie original, David Chase. El mateix dia tenim dues estrenes més, la primera és la preqüela de la saga Kingsman, ‘The King’s Man’, dirigida de nou per Matthew Vaughn i protagonitzat per Ralph Fiennes i Harris Dickinson. L’altre estrena és el nou film animat en 2D de Disney, ‘Raya and the Last Dragon’, el film està dirigit per Paul Briggs i Dean Wellins a partir d’un guió escrit per Adele Lim. I l’últim film per acabar el més és ‘Morbius’, film que s’havia d’estrenar l’any passat i com molts altres d’aquesta llista s’ha posposat a aquest 2021. És el primer film de Sony/Marvel, on té connexió amb el MCU després de l’acord que van arribar Sony Pictures i Marvel Studios, per a que el Spider-Man de Tom Holland continues al MCU i també s’intercanviaran els universos. Morbius està dirigit per Daniel Espinosa i protagonitzat per Jared Leto com el Dr. Michael Morbius i Adria Arjona com a Martine Bancroft.

El mes d’Abril comença fort, el dia 2 s’estrena l’últim film de Daniel Craig com a James Bond, ‘No Time to Die’, dirigit per Cary Joji Fukunaga a partir d’un guió escrit a diverses mans, en aquest film veurem a personatges principals de les anteriors entregues i a part de tenir a Rami Malek (Bohemian Rhapsody) com al dolent del film, també veurem el retorn de Christoph Waltz com a Ernst Stavro Blofeld. Continuem a meitat de mes, el dia 16, amb l’estrena del reboot de ‘Mortal Kombat’ que està produït pel nou “rei” del terror James Wan, dirigit per Simon McQuoid a partir d’un guió escrit per Greg Russo. Cap a finals de mes tenim l’estrena de l’esperada seqüela ‘A Quiet Place Part II’, de nou dirigida per John Krasinski i protagonitzat per Emily Blunt, Millicent Simmonds i Noah Jupe.

Per al mes de Maig com a film destacat tenim el reboot de la saga ‘Saw’, amb ‘Spiral: Saw’. El film està dirigit per Darren Lynn Bousman a partir d’un guió de Josh Stolberg i Pete Goldfinger, i protagonitzat per Morgan David Jones, Samuel L. Jackson, Ali Johnson i Chris Rock, entre d’altres. Sobre aquest film no n’he escrit, així que no us puc donar gaire informació. Després tindríem el film esperat per molts fans, ‘Godzilla vs. Kong’, que dirigeix Adam Wingard a partir d’un guió escrit per Eric Pearson i Max Borenstein, protagonitzen Millie Bobby Brown, Alexander Skarsgård, Kyle Chandler, Eiza González i Jessica Henwick, d’aquest film tampoc he escrit. I per últim i el mateix dia que els dos films anteriors, el 21 de Maig, s’estrena la comèdia ‘Free Guy’, dirigit per Shawn Levy a partir d’un guió escrit per Matt Lieberman, el film està protagonitzat per Ryan Reynolds i Jodie Comer, es tracte d’un film en el que el personatge de Reynolds un dia de cop i volta descobreix que forma part d’un videojoc i farà mans i mànigues per a que els creadors del videojoc no el tanquin. Ja a finals de Maig, el 28, arriba la novena entrega de la saga ‘F9’, trona a dirigir Justin Lin (el qual va dirigir de la 3 a la 6) a partir d’un guió escrit per Daniel Casey, repeteixen d’anteriors entregues a part de Vin Diesel i Michelle Rodriguez, Charlize Theron, Helen Mirren, Tyrese Gibson, Jordana Brewster, Ludacris, Enrique Guzman, Nathalie Emmanuel. També per al mateix dia tenim ‘Infinite’, film que no en tenia constància, és un film de ciència-ficció/acció dirigit per Antoine Fuqua (Training Day, The Equalizer 1 &2), a partir d’un guió escrit per Ian Shorr, el film està protagonitzat per Mark Wahlberg, Dylan O’Brien, Chiwetel Ejiofor, Jason Mantzoukas, Sophie Cookson i Kae Alexander, entre d’altres.

Ja en anem a principis d’estiu, concretament el 4 de Juny tenim l’esperada tercera entrega de la saga Expediente Warren, ‘The Conjuring: The Devil Made Me Do It’, dirigeix Michael Chaves a partir d’un guió escrit per David Leslie Johnson-McGoldrick, produeix James Wan, tornen a protagonitzar Patrick Wilson i Vera Farmiga com a Ed i Lorraine Warren. Per al dia 11 tenim l’estrena del reboot/continuació de la saga fantasmagòrica ‘Ghostbusters: Afterlife’, escrit i dirigit per Jason Reitman, protagonitzen McKenna Grace, Carrie Coon, Finn Wolfhard i Paul Rudd; repeteixen del càsting original Bill Murray, Dan Aykroyd, Ernie Hudson, Sigourney Weaver i Annie Potts. Per al dia 18 tenim el musical ‘In the Heights’, dirigit per Jon M. Chu a partir d’un guió escrit per Quiara Alegría Hudes, i protagonitzat per Lin-Manuel Miranda, Stephanie Beatriz, Anthony Ramos, Ariana Greenblatt i Melissa Barrera, entre d’altres. El mateix dia tenim l’estrena animada de ‘Rumble’, un film de Paramount Animation i que està dirigit per Hamish Grieve a partir d’un guió escrit per Matt Lieberman i Etan Cohen. Després pels voltants de Sant Joan tenim dues estrenes, la primera ‘Last Night in Soho, film dirigit per Edgar Wright (Baby Driver) a partir d’un guió escrit per Krysty Wilson-Cairns i el propi Wright, el film està protagonitzat per Anya Taylor-Joy (The Queen’s Gambit), Diana Rigg, Matt Smith i Thomasin McKenzie. L’altre estrena és el segon film de Sony sobre l’univers Marvel, ‘Venom: Let There Be Carnage’. Dirigit aquest cop per el camaleònic Andy Serkis a partir d’un guió escrit per Kelly Marcel, repeteix Tom Hardy com a Eddie Brock/Venom i Woody Harrelson com a Cletus Kasady, Michelle Williams com a Anne Weying i Reid Scott com a Dr. Dan Lewis.

Comencem el mes de Juliol amb l’estrena de l’esperada segona entrega, ‘Top Gun: Maverick’, dirigit per Joseph Kosinski a partir d’un guió escrit a tres mans, Peter Craig, Justin Marks i Eric Warren Singer. Repeteix paper 30 anys després Tom Cruise i Val Kilmer, com a incorporació hi podem trobar Ed Harris, Jon Hamm, Jennifer Connelly, Glen Powell, Lewis Pullman i Miles Teller. També el mateix dia s’estrena el nou film de Illumination ‘Minions: The Rise of Gru’, els simpàtics animalons grocs tornen per arrancar-nos un somriure amb les seves peripècies, on ens expliquen com van conèixer el seu futur cap Gru. Dirigeix Kyle Balda, Brad Ableson i Jonathan del Val, a partir d’un guió escrit per Matthew Fogel. A meitat de Juliol, el 16, tenim l’esperada estrena de l’adaptació del videojoc ‘Uncharted’, dirigit per Ruben Fleisher a partir d’un guió escrit per Art Marcum i Matt Holloway, protagonitzen Tom Holland com el jove Nathan Drake, Mark Wahlberg com a Victor Sullivan, també hi trobem a Sophia Ali, Tati Gabrielle i Antonio Banderas. Per al 23 de Juliol trobem dos films, el primer és ‘The Tomorrow War’, film dirigit per Chris McKay a partir d’un guió escrit per Zach Dean, protagonitzen Chris Pratt, J.K Simmons, Yvonne Strahovski, Betty Gilpin. El segon és el primer film animat de Disney/Pixar  per al 2021 ‘Luca’, un film dirigit per Enrico Casarosa a partir d’un guió escrit per Jesse Andrews i Mike Jones; és la història juvenil de l’amistat de dos nens a la Riviera Italiana, basat en les vivències del propi director.

Ja començant el mes d’Agost tenim tres films destacats que s’estrenen el dia 06, el primer de tots és un altre de les adaptacions d’una atracció del parc Disney World, ‘Jungle Cruise’ dirigit per Jaume Collet-Serra a partir d’un guió escrit per Glenn Ficarra, i protagonitzat per Emily Blunt, Dwayne Johnson i Edgar Ramírez. El segon film és la continuació/reboot del film de James Gunn ‘The Suicide Squad’ amb guió del propi director, protagonitzen i repeteixen Margot Robbie, Joel Kinnaman, Jai Courtney i Viola Davis, les noves incorporacions inclouen a Alice Braga, Taika Waititi, Sylvester Stallone, Idris Elba, Nathan Fillion, Michael Rooker, John Cena, Mikaela Hoover, Peter Capaldi i David Dastmalchian. El tercer film es la quarta entrega de la saga ‘Hotel Transylvania’, un film de Sony Pictures Animation. El film està dirigit per Derek Drymon i Jennifer Kluska a partir d’un guió escrit per Genndy Tartakovsky, en les veus repeteix Adam Sandler com la veu de Dracula, Selena Gomez com a Mavis i Andy Samberg com a Johnny. Per al 13/08 tenim el nou film de M. Night Shyamalan, ‘Old’, basat en la novel·la gràfica Sandcastle, veurem si amb aquest film el director hindú ens torna a sorprendre. En el repartiment hi podem trobar estrelles conegudes com ara Eliza Scanlen, Thomasin McKenzie, Aaron Pierce, Vicky Krieps, Alex Wolff, Abbey Lee, Ken Leung o Gael García Bernal. Per al dia 20/08 tenim dos films destacats, per una banda tenim la seqüela d’acció/comèdia ‘The Hitman’s Wife’s Bodyguard’, dirigit per Patrick Hughes a partir d’un guió escrit per Tom O’Connor, tornarà a estar protagonitzat pel trio Ryan Reynolds, Samuel L. Jackson i Salma Hayek. L’altre és la seqüela ‘Don’t Breathe 2’, dirigit per Rodo Sayagues a partir d’un guió escrit pel propi director i Fede Alvarez, aquest últim director de la primera entrega; repeteix del primer film Stephen Lang. L’últim film del mes d’Agost és la nova versió de ‘Candyman’, el film de terror està dirigit aquest cop per Nia DaCosta a partir d’un guió escrit a tres mans entre la directora DaCosta, el productor del film Jordan Peele i Win Rosenfeld. El film està protagonitzat per Yahya Abdul-Mateen II, Teyonah Parris, Nathan Stewart-Jarret i Vanessa Williams, entre d’altres.

El Setembre el comencem amb el Biopic ‘Respect’, que segueix la carrera ascendent de Aretha Franklin, dirigit per Liesl Tommy amb un guió escrit per Tracey Scott Wilson. La pròpia cantant va ser qui va escollir a Jennifer Hudson per a que la interpretés, acompanyen a Hudson: Forest Whitaker, Audra McDonald, Saycon Sengbloh, Brenda Nicole Moorer, Marlon Wayans, Kimberly Scott, LeRoy McClain, Tate Donovan. El 17 de Setembre, tenim la segona adaptació dirigida per Kenneth Branagh d’una de les novel·les de Agatha Christie, el film ‘Death on the Nile’ amb un guió escrit per Michael Green. Protagonitzen a més de Branagh com el detectiu Hercule Poirot, Gal Gadot, Armie Hammer, Rose Leslie, Emma Mackey, Annette Bening, Sophie Okonedo, Letitia Wright, Tom Bateman i Russell Brand, entre d’altres.

El 1 d’Octubre tenim una de les adaptacions més esperades, ‘Dune’, per part del director Denis Villeneuve amb un guió escrit per Jon Spaihts, Eric Roth i el propi director. Protagonitzen: Zendaya, Timothée Chalamet, Rebecca Ferguson, Jason Momoa, Josh Brolin, Oscar Isaac, Dave Bautista, Stellan Skarsgård, Javier Bardem, Charlotte Rampling, David Dastmalchian, Sharon Duncan-Brewster. El 08 tenim l’estrena animada de la seqüela ‘The Boss Baby: Family Business’, de DreamWorks. En aquesta ocasió veurem als dos protagonistes de la primera entrega ja crescudets i amb responsabilitats, tot i que per culpa del malvat de torn els tornarem a veure encongits i amb les edats de la primera entrega. Dirigeix Tom McGrath a partir d’un guió escrit per Marla Frazee. Per a meitat de mes, el 15, s’estrena la seqüela de Halloween estrenada el 2018, ‘Halloween Kills’, repeteix en la direcció David Gordon Green a partir d’un guió escrit per Danny McBride, Scott Teems i el propi director, en el repartiment repeteixen Jamie Lee Curtis, Judy Greer i Andi Matichak. Es una producció de Blumhouse.

Comencem el Novembre amb un altre biopic, en aquesta ocasió és sobre Elvis Presley. Un film dirigit per Baz Luhrmann a partir d’un guió escrit per Sam Bromell, Kelly Marcel, Craig Pearce i el propi director. En el repartiment hi podrem trobar a Tom Hanks com el Coronel Tom Parker, Austin Butler com a Elvis Presley, Richard Roxburgh com a Vernon Presley, Olivia DeJonge com a Priscilla Presley, Helen Thomson com a Gladys Presley, Kelvin Harrison Jr. com a B.B King i Yola com a Sister Rosetta Tharpe. El film per ara no té títol oficial. A meitat de mes tindrem la comèdia terrorífica ‘Freaky’, dirigit per Christopher Landon (Happy Death Day, Paranormal Activity) a partir d’un guió escrit per Michael Kennedy i el propi director, el film tracte d’una noia que canvia el seu cos amb un psicòpata assassí per culpa d’una mística daga, en els papers principals hi trobem a Kathryn Newton com a Millie i Vince Vaughn com a The Butcher, els acompanyen en el repartiment principal Celeste O’Connor, Misha Osherovich, Uriah Shelton, Alan Ruck, Katie Finneran i Dana Drori. El mateix dia s’estrena ‘Way Down’, un thriller d’acció del director de terror Jaume Balagueró (Saga Rec), amb un guió escrit per Andrés Koppel, Borja González Santaolalla, Rafael Martínez, Michel Gaztambide i Rowan Athale. Protagonitzen Famke Janssen, Freddie Highmore, Astrid Bergès-Frisbey, Sam Riley, Liam Cunningham, Luis Tosar, Jose Coronado i Emilio Gutierrez Caba. Cap a finals de mes, el 19, s’estrena ‘King Richard’, es un altre film biogràfic en aquesta ocasió basat en l’inici i ascens de la seva carrera de les tenistes Venus i Serena Williams, des del punt de vista del seu pare que va ser qui va conduir l’inici de les seves carreres. El film està dirigit per Reinaldo Marcus Green a partir d’un guió escrit per Zach Baylin, protagonitzen Will Smith com a Richard Williams, Aunjanue Ellis com a Brandi Williams, Saniyya Sidney com a Venus Williams, Demi Singleton com a Serena Williams, Jon Berthal com a Rick Macci i Tony Goldwyn com a Paul Cohen, entre d’altres. El mateix dia s’estrena un altre Blockbuster, ‘Mission Impossible 7’ encara sense subtítol. Repeteix després de la sisena entrega, Christopher McQuarrie com a director amb un guió escrit per ell mateix. Repeteixen de nou Tom Cruise com a Ethan Hunt, Rebecca Ferguson, Simon Pegg, Ving Rhames, Vanessa Kirby i Henry Czerny. A finals de mes, el 26, tenim l’estrena del segon film animat de Disney, ‘Encanto’, i que Disney va fer la seva presentació en el Disney Investor Day. Encanto està ambientat a Colòmbia i estarà basat en la família i la màgia. Dirigeixen Jared Bush, Charise Castro Smith i Byron Howard, amb guió dels dos primers, comptarà amb les cançons compostes per Lin-Manuel Miranda (Mary Poppins Returns). L’últim film de Novembre i el mateix dia, serà el biopic de ‘Gucci’, film dirigit per Ridley Scott a partir d’un guió escrit per Roberto Bentivegna, protagonitzen Adam Driver com a Maurizio Gucci, Lady Gaga com a Patrizia Reggiani, Jeremy Irons, i encara pendent de confrimar Jared Leto, Al Pacino, Jack Huston i Reeve Carney.

I acabem l’any en el mes de Desembre amb dos films de gran rellevància, en primer lloc i a principis de mes, el dia 10, tenim la nova versió del musical ‘West Side Story’, dirigit per Steven Spielberg a partir d’un guió escrit per Tony Kushner, protagonitzen Ansel Elgort, Rachel Zegler, Araina DeBose, David Alvarez, Rita Moreno, Mike Faist i Curtiss Cook, entre d’altres. Veurem que depara aquesta revisió del clàssic per part d’un dels reis mides de Hollywood. Cap a finals de Desembre, el 22, ens arribarà a les cartelleres la quarta entrega del film de ciència-ficció/acció ‘The Matrix’, dirigit aquest cop per Lana Wachowski, que ha co-escrit el guió amb Aleksander Hemon i David Mitchell. Repeteixen en el repartiment Keanu Reeves com a Neo, Carrie-Anne Moss com a Trinity, Jada Pinkett Smith com a Niobe, Daniel Bernhardt com l’agent Johnson i Lambert Wilson com a Merovingian. Com a noves incorporacions tenim a Priyanka Chopra, Jonathan Groff, Jessica Henwick, Neil Patrick Harris i Yahya Abdul-Mateen II. I l’últim film destacat és la seqüela de ‘Sing 2’, el film de Illumination està dirigit per Garth Jennings i Christophe Lourdelet amb un guió del propi Garth. Com a veus destacades tenim a Bono, Halsey, Pharrell Williams, Bobby Cannavale, Letitia Wright, Eric Andre, Chelsea Peretti. Dels quals repeteixen de la primera entrega: Matthew McConaughey, Reese Witherspoon, Scarlett Johansson, Taron Egerton, Tori Kelly i Nick Kroll.

Bé després de parlar dels films que s’estrenaran al llarg de 2021, anomenaré quatre dels que s’estrenen directament a plataforma de streaming, com ara ‘Army of the Dead’ de Zack Snyder que s’estrenarà a Nteflix; un altre que també anirà directament a Netflix és la versió del conte clàssic de ‘Pinocchio’ que prepara Guillermo del Toro i que serà en Stop-Motion; un altre film que s’estrenarà en streaming però en aquesta ocasió a Apple TV+, serà ‘Cherry’, el nou film dirigit pels germans Russo, que estarà protagonitzat per Tom Holland, Ciara Bravo, Kelli Berglund, Thomas Lennon, Jack Reynor, Michael Gandolfini i Jeff Wahlberg, entre d’altres. I el darrer film d’estrena directament a streaming és l’adaptació sobre els inicis de la malvada Cruella de Vil, en el film titulat ‘Cruella’, que òbviament anirà a Disney+. Dirigeix Craig Gillespie amb un guió escrit per Kelly Marcel, Tony McNamara i Steve Zissis. Protagonitzen Emma Stone com a Cruella de Vil, Emma Thompson com a Baroness, Mark Strong, Paul Walter Hauser com a Horace, Jamie Demetriou com a Gerald i Joel Fry com a Jasper.

Ara, a continuació anomenaré els 7 films que s’estrenen enguany però no tenen data confirmada, com són: Malignant de James Wan, The French Dispatch de Wes Anderson, Don’t Worry Darling de Olivia Wilde, Judas and the Black Messiash de Shaka King, Don’t Look Up de Adam McKay, Nightmare Alley de Guillermo del Toro i Songbird de Adam Mason.

I ja per acabar la noticia de les estrenes, anomenaré els films que ja tenen data per al 2022, una per al 2023 i un altre sense data.

Scream 5                             14/01/2022

The Batman                         04/03/2022

Sonic the Hedgehog 2         08/04/2022

Dungeons & Dragons          27/05/2022

Jurassic World: Dominion   10/06/2022

The Flash                              04/11/2022

Shazam! Fury of the Gods    02/06/2023

Black Adam                           Sense data

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada