Estrena Destacada

'TAROT'.

'TAROT'.
Estrena 10/05/24

dimecres, 25 de març del 2020

'Stuart Gordon'.



Ens informen a través de Variety que l’estimat director de gènere Stuart Gordon ha mort als 72 anys. El sobreviuen la seva esposa, Carolyn Purdy-Gordon, les seves filles Suzanna, Jillian i Margaret Gordon, quatre nets i el seu germà, David George Gordon.

Gordon es potser més conegut pel seu llargmetratge de debut ‘Re-Animator’ l’any 1985, basat en la novel·la de H.P. Lovecraft “Herbert West-Reanimator” de 1922. La pel·lícula va estar protagonitzada per Jeffrey Combs, com un estudiant de medicina que troba la manera de ressuscitar els morts, i també va ajudar a projectar a Barbara Crampton al culte de l’estrellat. Ben rebuda per la crítica i el públic, la pel·lícula va generar dos seqüeles protagonitzades per Combs i una adaptació teatral el 2011 ‘Re-Animator: The Musical’.

El cineasta va seguir aquest èxit amb dues adaptacions més dels escrits de Lovecraft protagonitzats per Combs i Crampton, amb ‘From Beyond’ l’any 1986 i ‘Castle Freak’ l’any 1995, l’últim dels quals rebrà un remake aquest any. Altres adaptacions de lovecraft inclouen ‘Dagon’ i ‘Masters of Horror’ amb l’episodi “Dreams in the Witch-House”.

Gordon també va ser instrumental en la elaboració de la història per al Blockbuster de 1989 ‘Honey, I Shrunk the Kids’, que originalment tenia la intenció de dirigir per a Disney sota el títol de “Teenie Weenies”. Quan Gordon va emmalaltir, va ser substituït per Joe Johnston i el film es va convertir en un gran èxit, generant dues seqüeles i un pròxim remake amb l’estrella original Rick Moranis. Gordon va produir la seqüela de 1992 ‘Honey, I Blew Up the Kid’.

Altres films destacables inclouen el film de ciència-ficció mecha ‘Robot Jox’ de 1990 (una influencia en el film ‘Pacific Rim’, entre d’altres coses), ‘Fortress’ de 1992 protagonitzat per Christopher Lambert, la comèdia de ciència-ficció ‘Space Truckers’ de 1996 protagonitzada per Dennis Hopper i el drama de 2005 ‘Edmond’ protagonitzat per William H. Macy i basat en la obra de David Mamet. Gordon i Mamet van col·laborar al principi de les seves carreres per l’escenari de Chicago.


*Alguns dels missatges que han deixat a Twitter.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada